Martinez maakt selectie Rode Duivels bekend: Deze 26 verdedigen onze driekleur op WK Qatar

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. Het gaat om 26 spelers die naar Qatar zullen reizen om onze driekleur te verdedigen. Daarbij zijn de verwachte namen, maar toch ook enkele verrassingen.

Op zondag 20 november gaat het WK voetbal van start in Qatar. Vandaag stelde de Belgische bondscoach Roberto Martinez zijn selectie voor tijdens een persconferentie. Deze spelers gaan mee naar Qatar.

Selectie

Doelmannen

Bij de doelmannen zijn er geen grote verrassingen. Martinez neemt zo Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge) en Koen Casteels (Wolfsburg) mee. Het gaat om dezelfde drie doelmannen die ook in 2018 meegingen naar het WK.

Verdediging

Voor de verdediging gaat het om Toby Alderweireld (Antwerp), Jan Vertonghen (Anderlecht), Thomas Meunier (Dortmunt), Timothy Castagne (Leicester City), Leander Dendoncker (Aston Villa), Wout Faes (Leicester City), Arthur Théate (Rennes) en Zeno Debast (Anderlecht).

Die laatste drie debuteerden eerder dit jaar voor de Rode Duivels in de UEFA Nations League, maar zullen nu dus hun eerder WK voor ons land spelen. Jason Denayer (Shabab Al-Ahli) en Dedryck Boyata (Club Brugge) waren ook opties voor de verdediging, maar zij blijven dus voorlopig thuis. Al is Denayer wel een van de reservespelers.

Middenveld

In het middenveld koos Martinez voor Kevin De Bruyne (Manchester City), Thorgan Hazard (Dortmunt), Axel Witsel (Atletico Madrid), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Youri Tielemans (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge) en Amadou Onana (Everton).

Ook voor Onana wordt het zijn eerste WK nadat hij eerder dit jaar voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale ploeg.

Aanvallers

Bij de aanvallers zien we de usual suspects. Zo gaan Eden Hazard (Real Madrid), Charles De Ketelaere (AC Milan), Jeremy Doku (Rennes), Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion), Dries Mertens (Galatasaray), Romelu Lukaku (Inter) en Lois Openda (Lens) mee naar Qatar. Openda maakte zijn debuut in juni dit jaar tijdens de wedstrijd tegen Polen in de UEFA Nations League. Daarbij mocht hij in de 85ste minuut invallen voor Batshuayi en wist hij al meteen te scoren. Er was nog twijfel tussen Openda en Divock Origi (AC Milan), maar de voorkeur van Martinez ging dus naar de jonge Openda.

Het was daarnaast ook onzeker of Martinez Romelu Lukaku zou meenemen naar Qatar. De spits kampt namelijk met een blessure. Op de persconferentie liet Martinez weten dat het niet zeker is of Lukaku fit zal zijn voor de groepsfase. “Mijn gevoel is dat hij zal kunnen spelen in één van de drie groepswedstrijden”, klonk het bij de bondscoach. “Wat telt, is hoe hij zich voelt op 22 november.”

Jason Denayer (Shabab Al-Ahli), Bryan Heynen (KRC Genk), Dodi Lukebakio (Wolfsburg) en Alexis Saelemaekers (AC Milan) staan reserve voor moest er nog iemand uitvallen.

Bekijk hier de volledige selectie:

Meer
Lees meer...