Verlaat Roberto Martínez Rode Duivels voor Tottenham?

Het lijkt er steeds meer op dat het Europees kampioenschap voetbal het laatste tornooi wordt voor Roberto Martínez als bondscoach van de Rode Duivels. De Spaanse trainer zou graag opnieuw een club trainen en wordt onder andere bij het Engelse Tottenham Hotspur genoemd.

Na het ontgoochelende EK voetbal in 2016, waar België de kwartfinale verloor van Wales, wou de Belgische voetbalbond groots uitpakken met zijn nieuwe bondscoach. De onervaren Marc Wilmots werd opzij geschoven en vervangen door Roberto Martínez. De Spanjaard had in Engeland bij Wigan en Everton al mooie dingen laten zien en bleek, in tegenstelling tot enkele andere opties, wel betaalbaar voor de KBVB.

Onder aanvoering van Martínez boekte de zogenaamde ‘Gouden Generatie’ van de Rode Duivels eindelijk goede resultaten met de derde plaats op het wereldkampioenschap in 2018 als voorlopig hoogtepunt. Ook staat België al sinds september 2018 onafgebroken bovenaan de FIFA-ranglijst.

Tottenham

Toch hangt een vertrek al langer in de lucht. Martínez verlengde zijn contract namelijk nog niet en wordt steeds vaker genoemd bij verschillende clubs. Volgens de laatste geruchten zou de Belgische bondscoach in de running zijn bij Tottenham om de ontslagen José Mourinho op te volgen.

Sky Sports meldt zelfs dat Tottenham en Martínez al met elkaar gesproken hebben en die gesprekken binnenkort voortzetten. De Spanjaard zou echter niet de enige kandidaat zijn op het lijstje van de Londense club. Ook Graham Potter (Brighton & Hove Albion) en Ralf Rangnick (RB Leipzig) worden genoemd.

Sowieso werkt Roberto Martínez met de Rode Duivels eerst nog het Europees kampioenschap van komende zomer af. Daar hoopt hij een orgelpunt te zetten op zijn periode bij de Belgische nationale ploeg.

https://twitter.com/SkySportsNews/status/1397146639157104642
Meer
Lees meer...