EK Voetbal: dit is de selectie van de Rode Duivels

Roberto Martínez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap voetbal van komende zomer. Het gaat om een lijst met 26 namen zonder echt grote verrassingen. Daarnaast wordt aan elf reservespelers gevraagd om zich klaar te houden in geval van eventuele blessures.

Een jaar later dan oorspronkelijk gepland, wordt deze zomer dan toch het EK 2020 (want die naam blijft behouden) gespeeld. België hoopt daar voort te bouwen op het succesvolle wereldkampioenschap in 2018, waar brons werd gepakt. Velen zien het als de laatste kans van de zogenaamde ‘Gouden Generatie’ om een prijs te pakken. Een deel van die generatie is namelijk al afgehaakt terwijl enkele anderen hun voetbalpensioen naderen.

Met Witsel, Hazard en Chadli

In zijn EK-selectie van de Rode Duivels rekent Martínez alvast nog steeds grotendeels op de ervaren spelers. Zo is Axel Witsel er ondanks een blessure bij en bestaat er ook over Eden Hazard, die van de ene kwaal in de andere sukkelt, geen twijfel. Zelfs Nacer Chadli, de laatste jaren wat op een zijspoor beland, mag zijn valiezen pakken.

“We verwachten niets van Axel Witsel. Dit is een beloning voor zijn harde werk voor de nationale ploeg en het harde werk tijdens zijn revalidatie. We willen hem zoveel mogelijk tijd geven. Pas op 1 juni neem ik een definitieve beslissing”, legt de bondscoach uit aan Sporza.

“Eden Hazard staat er medisch gezien op dit moment goed voor. Hij is fit. Hij is onze kapitein en hij is belangrijk voor de ploeg. Ik hoop dat hij het seizoen goed kan beëindigen. Hij kan weer op zijn niveau komen”, gaat hij verder. “Chadli kan als linker- en rechterwingback spelen. En hij heeft ervaring op grote toernooien. Hij is een meerwaarde voor de groep. In maart had hij het nog lastig. Nu is hij helemaal fit en heeft hij ook bij zijn club in Turkije een grotere rol.”

Een opvallende afwezige is Koen Casteels, normaal al jaren de derde doelman. De keeper van Wolfsburg kampt met een blessure en wordt binnenkort geopereerd. Matz Sels neemt zijn plaats in.

Rusland, Denemarken en Finland

De Rode Duivels komen op 31 mei samen om hun voorbereiding op het Europees kampioenschap te beginnen. Alleen Kevin De Bruyne mag zich later melden. Hij speelt twee dagen daarvoor namelijk nog de finale van de Champions League en krijgt een weekje vakantie van Martínez. “Iedere speler moet na het seizoen eerst even tijd krijgen met zijn familie”, klinkt het.

EURO 2020 begint op 11 juni. Voor België staat de eerste match een dag later op de planning. Dan nemen zij het op tegen Rusland. Op 17 juni volgt de wedstrijd tegen Denemarken en op 21 juni spelen de Rode Duivels tegen Finland.

Meer
Lees meer...