FIFA verbaast alle kijkers en roept Kevin De Bruyne uit tot Player of the Match na België – Canada

België won dan wel zijn openingswedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar, overtuigen deden de Rode Duivels niet. Canada was daarentegen veel gevaarlijker, maar stuitte daarbij voortdurend op Thibaut Courtois, die zelfs een penalty stopte. Iedereen had dan ook verwacht dat de Belgische doelman man van de match zou zijn, maar de FIFA gaf de trofee verrassend aan Kevin De Bruyne. Die laatste leek in zijn eerste reactie zelf verbaasd.

Mooi was het niet van de Rode Duivels, maar de eerste drie punten zijn wel binnen voor België na de 1-0-zege tegen Canada. Dat dankt ons land vooral aan doelman Thibaut Courtois. Die stopte na tien minuten een strafschop van Alphonso Davies. Ook in de tweede helft deed de Belg nog twee belangrijke reddingen en heel de wedstrijd zag hij voortdurend schoten van de Canadezen op zich afkomen.

Thibaut Courtois

De Belgische voetbalfans stemden Courtois dan ook terecht tot Devil of the Match via sociale media. Maar de FIFA dacht daar anders over. Zij verkiezen na iedere wedstrijd namelijk hun eigen Budweiser Player of the Match en kozen daarbij verrassend voor Kevin De Bruyne. Die zorgde van alle Rode Duivels voor de meeste gevaarlijke passes op de helft van Canada. Toch zullen de meeste kijkers bevestigen dat De Bruyne allerminst zijn beste voetbal speelde. Hij leek dan ook zelf verbaasd om een trofee te krijgen na de match tegen Canada.

“Als ik deze trofee aan een ploegmaat zou moeten geven, zou ik waarschijnlijk kiezen voor Thibaut (Courtois, red.). Hij was zeker in de eerste helft zeer belangrijk voor ons. Toen speelden we echt niet goed. Hij heeft ons op cruciale momenten gered”, reageerde hij na afloop voor de camera. Achteraf zou De Bruyne ook nog zeggen dat hij vermoedt dat zijn naamsbekendheid en reputatie hem deze ‘prijs’ heeft opgeleverd.

Luister hier naar reactie van Kevin De Bruyne:

De Belgische fans stemden Thibaut Courtois als ‘Devil of the Match’:

Meer
Lees meer...