Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois succesvol geopereerd; lange revalidatie wacht nu

De Belgische voetbaltoppers Thibaut Courtois (31) en Kevin De Bruyne (32) zijn de voorbije dagen met succes geopereerd. Bij Courtois ging het om een gescheurde voorste kruisband, een blessure die hem zo goed als heel het seizoen buiten strijd zal houden. De Bruyne sukkelt met een hamstringblessure en hoopt ergens rond februari terug fit te zijn.

Iets meer dan een week geleden kwam het nieuws van de zware knieblessure van Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid had in tranen de training van zijn club moeten verlaten in de aanloop naar de seizoensopener. Al snel kwam het harde verdikt: de voorste kruisband van zijn linkerknie was gescheurd.

Donderdag deelde Mishel Gerzig, de vrouw van Courtois, op sociale media eerste foto vanuit het ziekenhuis na de operatie. Kort daarna bevestigde Real Madrid dat de Belgische doelman geopereerd was. Die operatie gebeurde door Dr. Manuel Leyes, een gerenommeerde chirurg die al meerdere topsporters op zijn operatietafel heeft gehad.

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne haalde bij Manchester City wel de seizoensopener, maar moest daar al na amper 23 minuten naar de kant. Hij kreeg namelijk opnieuw last van een hamstringblessure die hem ook vroegtijdig naar de kant haalde tijdens de gewonnen finale van de Champions League.

Ondertussen is ook hij met succes geopereerd. Dat liet De Bruyne zelf weten op Instagram. “Het nieuws na de wedstrijd tegen Burnley was een hele grote klap voor mij, fysiek en mentaal. Nu de operatie gebeurd is, ben ik klaar om mijn lichaam te laten genezen en snel weer aan het werk te gaan. Bedankt allemaal voor de steun”, schreef de Rode Duivel bij een foto van zichzelf. Hij zou minstens vier maanden out zijn en mogelijk zelfs tot in februari.

Meer
Lees meer...