Thibaut Courtois mist mogelijk volledig seizoen met kruisbandblessure

Er is zeer slecht nieuws over Thibaut Courtois. De Belgische doelman van Real Madrid heeft op training namelijk zijn voorste kruisband gescheurd. Hij wordt de komende dagen geopereerd en mist waarschijnlijk zo goed als het volledige seizoen.

Real Madrid zal komende zaterdag in en tegen Athletic Bilbao het nieuwe seizoen in LaLiga aanvatten zonder doelman Thibaut Courtois. Die raakte op training vandaag namelijk geblesseerd en verliet daarbij in tranen het oefenveld. Uit onderzoek blijkt dat de 31-jarige Belg de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. Dat heeft zijn club Real Madrid laten weten.

Real Madrid

De Spaanse club laat weten dat Courtois een van de komende dagen geopereerd zal worden. Hoe lang hij out zal zijn, is niet geweten. Ervaring uit het verleden leert echter dat voetballers met een gescheurde kruisband meestal ongeveer een jaar buiten strijd zijn.

Dat wil zeggen dat Real Madrid het zonder zijn topdoelman moet doen. Die hielp de Spaanse club afgelopen seizoen aan de titel in LaLiga en was een jaar eerder uitblinker in de finale van de Champions League. Courtois is al sinds zijn komst naar Real Madrid vijf seizoenen geleden basisspeler. De club gaat nu mogelijk op zoek naar een tijdelijke vervanger. De relatief onervaren Oekraïner Andrii Lunin wordt vermoedelijk waarschijnlijk eerste doelman.

Rode Duivels

De blessure van Thibaut Courtois heeft uiteraard ook gevolgen voor de Rode Duivels. De doelman zorgde in juni wel voor een relletje bij de Belgische nationale ploeg. Zo zou hij er niet over te spreken geweest zijn dat Romelu Lukaku voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk boven hem werd gekozen als kapitein. Hij verliet daarop de selectie voor de match tegen Estland. Courtois haalde een blessure als reden aan, maar bondscoach Domenico Tedesco ontkende dat.

Recent was er sprake van een mogelijke verzoening tussen beide partijen, maar dat zal nu even uitgesteld worden.

Meer
Lees meer...