Bekijk hier de ongelofelijke saves van Thibaut Courtois die Real Madrid de Champions League bezorgden

Real Madrid won zaterdag voor de veertiende keer in zijn bestaan de Champions League. Het haalde het met 0-1 van Liverpool dankzij een doelpunt van Vinícius Júnior. De absolute uitblinker was echter de Belgische doelman Thibaut Courtois. Met maar liefst negen reddingen, een absoluut record, hield hij wonderbaarlijk zijn netten schoon tegen een dominant Liverpool.

Dat Thibaut Courtois zaterdagavond in de Champions League-finale in het Stade de France tegen Liverpool in doel stond bij Real Madrid was geen verrassing. De Belg is bezig aan een ijzersterk seizoen en hielp zijn ploeg aan de landstitel in Spanje met amper 29 tegendoelpunten in 36 competitiewedstrijden.

Clean sheet

Ook in de Champions League was Courtois bezig aan een zeer mooie campagne. Mede dankzij zijn vele reddingen slaagde Real Madrid erin om zowel PSG, Chelsea als Manchester City uit te schakelen op weg naar de finale. In veel van die duels lag de Spaanse club onder, maar ging het toch met de zege lopen.

In de finale bewees Liverpool al snel dat het Thibaut Courtois geen eenvoudige aanval zou bezorgen. Mo Salah had op het kwartier twee grote kansen, maar de Belg hield zijn netten op fenomenale wijze schoon. Ook later in de wedstrijd zou hij die lijn doortrekken en de aanvallers van Liverpool steeds meer tot wanhoop drijven. Uiteindelijk zou de Engelse ploeg niet tot scoren komen.

Man van de Match

In totaal deed Thibaut Courtois negen reddingen in de finale van de Champions League. Dat is een record sinds die cijfers twintig jaar geleden voor het eerst werden bijgehouden. In heel de campagne, goed voor dertien wedstrijden, pakte hij uit met 59 saves. Na Oliver Kahn (Bayern München, 2001) en Edwin van der Sar (Manchester United, 2008) is hij ook nog maar de derde doelman die tot Man van de Match (zie foto) is verkozen in de finale van de Champions League.

Bekijk hier de mooiste saves van Thibaut Courtois in de finale van de Champions League:

Zo reageerde Courtois na het winnen van de Champions League:

Meer
Lees meer...