Thibaut Courtois overladen met lof na fenomenale prestatie in Champions League-finale

Thibaut Courtois is zowel op sociale media als in de internationale pers overladen met lof na zijn indrukwekkende prestatie in de gewonnen finale van de Champions League. De 30-jarige Belg pakte daarin uit met een recordaantal van negen reddingen en hielp zo zijn ploeg Real Madrid mee aan de zege.

Dat Thibaut Courtois bezig is aan een ijzersterk seizoen is een understatement. Wat de Belg zaterdagavond in finale van de Champions League liet zien, was echter nog beter dan we van hem gewoon zijn. Met enkele fabelachtige reddingen hielp hij Real Madrid mee aan de 0-1-overwinning tegen Liverpool en bezorgde hij hen zo winst.

Marca, de Spaanse pro-Real Madrid krant, noemde zijn reddingen “mirakels”. “Dit blijft voor altijd de finale van Courtois”, schreven ze in hun verslag. Ook andere Spaanse kranten zetten de Belgische doelman paginagroot op de voorpagina.

“Beste prestatie ooit”

Ook in Engeland, waar Courtois vier seizoen lang actief was bij Chelsea, zijn de goede prestaties van onze nationale doelman niet ongemerkt voorbij gegaan. Zowel The Guardian als The Telegraph gaven hem tien op tien. Die laatste krant besteedde zelfs een apart artikel aan zijn drie belangrijkste reddingen. Ze noemden de wedstrijd van Courtois “de beste prestatie van een doelman ooit in de finale van de Champions League”.

Op de persconferentie achteraf loofde ook Carlo Ancelotti, de trainer van Real Madrid, zijn doelman. “Ik kan niet geloven wat Thibaut Courtois vanavond heeft gedaan. Het is echt ongelooflijk”, zei de Italiaanse trainer die zijn vierde Champions League won.

Courtois kreeg ook op Twitter niets dan lof:

Meer
Lees meer...