Opnieuw slecht nieuws voor Rode Duivels: De Bruyne mogelijk maanden buiten strijd

De blessure die Kevin De Bruyne opliep tijdens de openingsspeeldag van de Premier League is ernstiger dan eerst gedacht. De 32-jarige middenvelder van Manchester City zal minstens enkele maanden buiten strijd zijn. Er is nog geen beslissing genomen over een eventuele operatie of niet. Dat heeft trainer Pep Guardiola gezegd aan de vooravond van de Europese Supercup tussen Manchester City en Sevilla.

Manchester City neemt het woensdagavond, als winnaar van de Champions League, op tegen Sevilla, winnaar van de Europa League, in Europese Supercup. De Engelse topclub zal daarvoor wel niet kunnen rekenen op Kevin De Bruyne. De Rode Duivel blesseerde zijn afgelopen weekend namelijk aan zijn hamstring, een blessure die hem ook al vroegtijdig naar de kant haalde in de finale van de Champions League in mei.

Deze keer liep De Bruyne zijn blessure op in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen van de Premier League tegen het Burnley van trainer Vincent Kompany. Na amper 23 minuten moest de Belg daar vervangen worden.

Pep Guardiola

Al snel was duidelijk dat de Belgische sterspeler enkele weken buiten strijd zou zijn, maar de werkelijkheid blijkt nog erger te zijn. “Het is ernstig … Het is een grote klap die heel zwaar is voor ons. We moeten beslissen of hij geopereerd wordt of niet, maar het duurt sowieso een paar maanden. In de komende dagen zullen we beslissen over een operatie. De blessure is een groot gemis, Kevin heeft specifieke kwaliteiten. Je kunt hem een of twee wedstrijd missen, maar voor een lange tijd is het erg moeilijk voor ons, maar je moet vooruit kijken”, zei trainer Pep Guardiola op een persconferentie.

De gerenommeerde dokter Ramon Cugat zal nu met enkele andere specialisten kijken wat er verder moet gebeuren. Mogelijk is Kevin De Bruyne tot het einde van het jaar out.

Rode Duivels

De blessure van Kevin De Bruyne is niet alleen een zware klap voor Manchester City, maar ook voor de Rode Duivels. De 32-jarige middenvelder bewees de laatste jaren namelijk keer op keer dat hij eigenlijk zo goed als onmisbaar is bij de Belgische nationale ploeg. Bondscoach Domenico Tedesco zal het echter mogelijk de rest van de kwalificatiecampagne voor het EK voetbal zonder zijn sterspeler moeten doen.

Eerder viel ook al doelman Thibaut Courtois uit met een zware knieblessure. Hij is heel het seizoen buiten strijd. Van Courtois was er wel sowieso geen duidelijkheid over zijn toekomst bij de Rode Duivels.

Meer
Lees meer...