België – Slowakije: Dit is de opstelling van de Rode Duivels

De Rode Duivels beginnen aan hun Europees kampioenschap 2024 tegen Slowakije. Bondscoach Domenico Tedesco heeft bekendgemaakt welke elf spelers daarbij aan de aftrap verschijnen. Hij kiest daarvoor voor vertrouwde namen.

Hoewel de Rode Duivels favoriet zijn in hun groep is het op een toernooi altijd uitkijken. Dat mocht België op het WK in Qatar aan den lijve ondervinden. Bovendien zorgde Roemenië zojuist voor een verrassing door eenvoudig af te rekenen met Oekraïne in de groep van België. Het is dus belangrijk om meteen een zege te starten tegen Slowakije.

Carrasco als linksachter

Bondscoach Domenico Tedesco rekent daarvoor in doel – zoals aangekondigd – op Koen Casteels. In de verdediging was er meer onzekerheid. Arthur Theate en Jan Vertonghen zijn nog steeds (licht) geblesseerd en ook Axel Witsel sukkelde de voorbije dagen.

Dat Timothy Castagne, Zeno Debast en Wout Faes aan de aftrap verschijnen, is dus geen verrassing. Op linksachter was er meer twijfel. Veel fans wilden daar de jonge Maxime De Cuyper zien, maar Tedesco kiest dus voor de ervaren Yannick Carrasco.

Trossard krijgt voorkeur voorin

Op het middenveld start België uiteraard met Kevin De Bruyne als aangever. Achter hem krijgen Amandou Onana en Orel Mangala een meer controlerende rol.

Voorin waren topschutter aller tijden Romelu Lukaku en Jeremy Doku, die een ijzersterk seizoen kende bij Manchester City, zo goed als zeker van een basisplaats. Voor de laatste aanvallende plaats kwamen meerdere spelers in aanmerking. Tedesco kiest uiteindelijk voor Leandro Trossard. Hij krijgt de voorkeur op onder andere Johan Bakayoko, Dodi Lukebakio en Charles De Ketelaere.

Meer
Lees meer...