Left Right
scrollTop top

Belgische acteur speelt terrorist in spin-off van 24


Belgische acteur speelt terrorist in spin-off van 24

Het is weer zo ver. De legendarische serie 24 krijgt een spin-off waarin Belg Themo Melikidze meespeelt als terrorist. Het verhaal speelt zich af in real time en de race tegen de klok kan weer beginnen. 

Themo Melikidze, een Bruggeling met Georgische roots, is te zien in 24 Legacy als Khasan Dubayev. In de serie speelt hij een terrorist en intimiderende broer van hogeschoolstudente Amira Dudayev, gespeeld door Kathryn Prescott. Khasan wil een aanslag plegen en wordt geholpen door Amira en haar docent Bin-Khalid.

De 25-jarige Themo is altijd al fan geweest van 24, vertelt hij: “24 blijft een iconische reeks, waar ik vroeger al fan van was. Na school gingen we meteen naar huis om de volgende aflevering te kijken. Mijn personage Khasan wil aan zijn vader bewijzen dat hij een echte man is die respect verdient, daarom wil hij een aanslag plegen in Amerika.”

Hij speelde eerder ook een rol als terrorist in de film ‘Patriots Day’, over de bomaanslagen tijdens de marathon in Boston.

Nieuwe verhaallijn

De Canadees Kiefer Sutherland zet een stap opzij en vult de hoofdrol niet meer in. De hoofdrol in 24 Legacy wordt gespeeld door de 28-jarige Corey Hawkins van The Walking Dead.

Sergeant Eric Carter trekt samen met zijn Oorlogsrangers naar Yemen om de terroristenleider Bin-Khalid uit te schakelen. Nadien keert hij samen met zijn team terug naar Amerika maar snel blijkt dat hun identiteit niet meer is geheimgehouden. De Rangers worden één voor één vermoord door de terroristen van Bin-Khalid. Carter probeert met Rebecca Ingram, voormalig CTU-directeur, uit te zoeken wie hun identiteit heeft prijsgegeven. Wie kunnen ze nog in hun omgeving vertrouwen?

Vanaf 1 mei trakteert Q2 elke maandagavond op dubbelafleveringen van de nieuwe spin off 24 Legacy.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…