Left Right
scrollTop top

“Bella Thorne verzamelde OnlyFans-miljoenen door haar fans op te lichten”


Bella Thorne
© Isopix

Actrice Bella Thorne ligt onder vuur omdat ze haar fans via OnlyFans opgelicht zou hebben. Eerder deze week maakte de actrice bekend dat ze via dat platform 2 miljoen dollar verdiend had in amper één week tijd. Maat dat verhaal krijgt nu een staartje.

In één week tijd 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) verdienen? Dat kan! Actrice Bella Thorne verzamelde dat bedrag namelijk in no time via OnlyFans. Op die website verkopen celebrity’s, maar ook gewone mensen, foto’s aan hun fans. Meestal gaat het daarbij om naaktfoto’s. Maar nu komt aan het licht dat Bella niet helemaal eerlijk te werk ging op de site.

2 miljoen dollar in één week tijd

Bella Thorne vertelde dat ze een profiel op de website maakte om extra geld te verdienen. Een deel van dat geld wil ze in haar productiebedrijf steken, de rest wil ze aan het goede doel schenken. Maar ze maakte het profiel ook aan om research te doen voor een nieuwe film. Die zou gaan over wat een site als OnlyFans kan doen met het leven jonge meisjes, zo legde ze uit in een interview met LA Times. “Wat doet een platform als dit met zijn gebruikers? Hoe kan het je leven beïnvloeden en hoever wil je gaan? Je kan zoals ik zijn, of een getalenteerd meisje uit Montana, en OnlyFans kan je leven veranderen. Als je dat wil uiteraard.”

Dat een profiel op OnlyFans je leven kan veranderen, bewees Bella Thorne ook echt. Want in een week tijd verzamelde Bella Thorne maar liefst 2 miljoen dollar. Voor een normaal meisje zou dat dus betekenen dat je op slag miljonair bent en je voor de rest van je leven geen zorgen meer moet maken over geld. Maar Bella is natuurlijk al een celebrity met een grote fanbase, dus het is niet voor iedereen zó makkelijk om zo’n groot bedrag binnen te halen via OnlyFans. Daarnaast zou de actrice het ook niet helemaal eerlijk gespeeld hebben.

Oplichterij

Bella Thorne liet haar fans 20 dollar (omgerekend zo’n 17 euro) betalen om toegang te krijgen tot haar profiel. Op haar profiel zelf konden fans voor extra geld “pikantere” foto’s kopen. Althans, dat is wat de actrice beloofde. Zo liet ze haar fans 200 dollar (168 euro) neertellen voor een “volledig naakte fotoset”. Toen de fans die kregen, bleek het echter te gaan over boodschappen en dus geen naaktfoto’s. Daarom vroegen heel wat mensen refunds aan. Het ging om zoveel aanvragen dat OnlyFans zelfs een extra regel heeft opgesteld die stelt dat je niet langer meer dan 50 dollar (42 euro) mag vragen voor een simpele boodschap.

Maar daar stopt het niet. Normaal krijg je binnen de 7 dagen je geld van OnlyFans, maar doordat er nu zoveel mensen hun geld terugeisen van Bella Thorne zit OnlyFans financieel in de problemen. OnlyFans moet namelijk transactiekosten betalen op de betalingen op hun platform. Doordat mensen nu hun geld terugeisen, moeten ze die kosten dubbel betalen. De site liet daarom aan gebruikers in verschillende landen weten dat ze tot 30 dagen zullen moeten wachten op hun uitbetaling.

Sekswerkers

Dit is vooral een probleem voor mensen die hun kost volledig verdienen via OnlyFans. Voor verschillende sekswerkers is OnlyFans hun enige bron van inkomsten. En zij moeten door de valse beloften van de actrice nu tot 30 dagen wachten op hun uitbetaling, die ze normaal wekelijks krijgen.

Daarnaast is ook de prijsverlaging voor boodschappen een streep door de rekening van sekswerkers die daar ook gedeeltelijk de kost mee verdienden. Zij konden met die boodschappen, die ze wel gewoon adverteerden als boodschappen, meer geld opstrijken. Maar dat wordt door Bella Thorne nu begrenst tot 50 dollar (42 euro).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…