Bella Thorne verontschuldigt zich bij sekswerkers na commotie over haar OnlyFans-account

Bella Thorne
Isopix

Bella Thorne heeft voor het eerst gereageerd op alle commotie die er is ontstaan over haar optreden op OnlyFans. Sindsdien heeft de website namelijk zijn betalingslimieten verstrengd waardoor vooral de vaste sekswerkers op OnlyFans getroffen worden. Daarvoor heeft de actrice zich nu verontschuldigd.

Voor de duidelijkheid nog even een overzicht van wat hieraan vooraf ging. OnlyFans is een website waarbij heel wat mensen tegen betaling naaktfoto’s aanbieden. Voor wie al enige bekendheid heeft, kan dat al snel een lucratieve bezigheid zijn. Dat bleek ook toen de voormalige Disney-actrice Bella Thorne een profiel aanmaakte op OnlyFans.

In een mum van tijd verdiende ze daar naar eigen zeggen 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro). Achteraf bleek echter dat ze een deel van dat geld moet terugbetalen omdat Thorne gelogen had. De zogenaamde naaktfoto’s waarvoor mensen betaalden, bleken eigenlijk lingeriefoto’s te zijn. Daardoor dienden heel wat mensen klacht in en kregen ze hun geld terug.

Betalingslimieten

Vlak daarna besloot OnlyFans zijn betalingslimieten aan te passen. Daarmee willen ze een nieuw gelijkaardig debacle vermijden. De website moet namelijk op al die terugbetalingen transactiekosten betalen. Sindsdien mag iedereen op OnlyFans nog maximum 50 dollar (42 euro) per transactie vragen en mag er nog maar 100 dollar (84 euro) fooi gegeven worden.

De nieuwe regels zijn een serieuze tegenvaller voor de vaste gebruikers van de website, die voor hun inkomen afhankelijk zijn van OnlyFans. Die reageerden dan ook al snel kwaad op Bella Thorne. Hoewel OnlyFans ontkent dat de limieten er enkel door haar zijn gekomen, is de link toch snel gelegd.

Verontschuldigingen

“Ik wilde aandacht vestigen op de site. Hoe meer mensen op de site komen, hoe groter de kans om de stigma’s te normaliseren. En door dit te proberen, deed ik je pijn”, schrijft Thorne op Twitter. “Ik heb mijn carrière een paar keer op het spel gezet om het stigma achter sekswerk, porno en de natuurlijke haat die mensen hebben tegen alles wat met seks te maken heeft, te verwijderen.”

“Ik ben een mainstream gezicht en als je een stem hebt, een platform, probeer je dat te gebruiken om anderen te helpen en te pleiten voor iets groters dan jezelf. Nogmaals, in dit proces heb ik je pijn gedaan en dat spijt me echt”, gaat ze verder.

Reactie OnlyFans

Bella Thorne liet ook weten dat ze in gesprek is met OnlyFans om te spreken over de nieuwe betalingslimieten. Om het goed te maken wil ze links en foto’s van vaste gebruikers van de website delen.

Ondanks de inspanningen van Thorne lijkt OnlyFans voorlopig niet van plan om zijn nieuw reglement aan te passen. Al laat de website wel weten hun limieten regelmatig te herzien. “Transactielimieten zijn ingesteld om te hoge uitgaven te voorkomen en om onze gebruikers in staat te stellen de site veilig te blijven gebruiken. We waarderen alle feedback die we hebben ontvangen sinds deze wijziging is geïmplementeerd en we zullen deze limieten blijven herzien”, schrijft OnlyFans in een verklaring aan NBC News.

Gesponsorde artikelen