We geven een feestje: tijd om bugels met geitenkaas, borrelnootjes en hummustrio op tafel te zetten. Hoe origineel … Nee, we gaan toch eens iets anders presenteren! Wij hebben originele hapjes uitgezocht die makkelijk te bereiden zijn en van je feestje een knaller maken. Of tenminste iets lekkerder.
1. Krabkommer
Nee, dat woordje bestaat eigenlijk niet maar laten we eerlijk zijn: het klinkt goed, niet? Een makkelijk hapje om te bereiden, is komkommer met krabvlees of garnalen. Hiervoor moet je komkommer in schijfjes snijden en er krab of garnalen op doen. We gaan natuurlijk ook niet zomaar wat krabvlees of garnalen op een komkommerschijfje serveren. We gaan eerst het krabvlees mengen met wat mayonnaise, selder en citroensap. Een beetje zout kan ook geen kwaad. Nadien neem je een gepaste hoeveelheid op een komkommerschijfje.
2. Watermeloenpizza
Het klinkt misschien niet lekker maar eigenlijk is het een fruitsalade die een beetje anders wordt gepresenteerd.
Je snijdt een hele watermeloen middendoor in ronde schijven. Nadien snij je het net zoals een pizza. Daarop leg je wat kiwi, meloen, besjes, aardbeien, frambozen, … Je kiest zelf wat lekker is. Om ervoor te zorgen dat het fruit minder snel los komt, kan je het fruit erop ‘plakken’ met een beetje honing. Dat maakt het weer een beetje zoeter.
3. Zalm en appel
Een glaasje met zalm, appel en yoghurt is een lekker hapje dat geschikt is om in de zomer de presenteren.
Wat moet je in huis halen? Zalmsnippers, een appel, 100 ml Griekse yoghurt, citroen, bieslook, peper en zout. De bereiding spreekt voor zich. Snij de appel en zalm in kleine stukjes en gooi het bij mekaar met de yoghurt. Kruid het een beetje af met zout en peper en doe er een wat citroensap en bieslook bij.
4. Brood met kaas 2.0
Wil je het echt eenvoudig en lekker houden? Snij dan een stokbrood in stukken van ongeveer 2,5 cm en steek ze even in de oven zodat ze hard worden. Eens de gasten aankomen doe je wat olijfolie en kruiden op het brood en leg je er plakjes kaas op met wat kruiden zoals peterselie, bieslook, kervel, oregano, … Nadien verdwijnen ze samen in de oven tot de kaas is gesmolten.
5. Chocolade bananen
Wat je ook heel makkelijk kan klaarmaken zijn koude chocobananen. Het enige wat je nodig hebt, zijn bananen en gesmolten chocolade. Je snijdt de bananen in 4 of 5 stukjes en dompelt ze onder in de chocolade. Nadien steek je een prikker in de bananen en gaan ze voor een uur in de koelkast.
6. Donut chips
Het enige dat je nodig hebt, zijn donuts, twee theelepels kaneelsuiker en een grillmachine (om paninis mee te maken).
Eerst strooi je wat suiker op de donuts. Als je liever kleine stukjes wil, moet je de donuts in 4 of 5 delen snijden. Het lijkt misschien zonde om donuts tussen een grillmachine te steken, maar vertrouw ons maar: het is het waard. Nadat je de donuts in de machine hebt gestoken, laat je ze even afkoelen. Het resultaat: lekkere crispy donut chips.
7. Balletjes met kaas
Voor de vleesliefhebber die ook gek zijn van kaas is dit zeker een gerecht om uit te proberen. Voor 25 balletjes moet je rekenen op 3 kopjes bloem, twee theelepels bakpoeder, een theelepel zout, een halve kilo gehakt, 4 lepels boter, 2 kopjes geraspte kaas en een halve kop melk.
Mix eerst de boter met wat melk, bloem, bakpoeder en zout. Nadien gooi je daar wat gehakt en kaas bij. Je mag zelf kiezen welke kaas, maar wij denken dat cheddar het lekkerst is. Na het mixen, maak je kleine balletjes en frituur je ze op 175 graden.
8. Salami en kaas
In plaats van salami of kaas op een cracker, gaan we voor een mix. Je smeert wat geitenkaas op de salami en snijdt het dan in dunne reepjes. Je rolt nadien de salami op en legt het op een cracker. Een beetje peterselie mag zeker. Voor je het weet, heb je alweer een lekker hapje op tafel.
9. Avocado dip met olijven
Wil je een originele en lekkere dip? Probeer dan eens avocado te mixen met Griekse yoghurt (en peper en zout). Nadien gooi je er wat olijvenstukjes bij en je hebt een overheerlijke frisse dipsaus.
Lekker met: tortillachips, toast, brood, crackers …
10. Wortels met parmezaan
Een heerlijk hapje dat veel mensen jammer genoeg niet kennen, tot nu: wortels, olijfolie, parmezaan, broodkruimels en wat zout en peper. Zorg ervoor dat je alles goed mixt en steek het nadien een 20 à 25 minuten in de oven op 200 °C. Nadien kan je er wat peterselie over gooien en klaar is kees!