‘De Bende van Jan de Lichte’ met Matteo Simoni internationaal goed onthaald maar Belgische releasedatum nog niet bekend

De Vlaamse reeks De Bende van Jan de Lichte staat sinds vorige week internationaal op Netflix, maar niet in België. De reeks met Matteo Simoni werd in opdracht van VTM gemaakt, maar voorlopig is er geen releasedatum bekend. Zo reageert het buitenland op De Bende van Jan de Lichte – internationaal Thieves of the Wood getiteld.

Netflix

Bijna overal ter wereld kan je nu Thieves of the Wood bekijken op Netflix. De Bende van Jan de Lichte met onder andere Matteo Simoni en Tom Van Dyck blijkt in verschillende landen in de smaak te vallen, zelfs in de VS en Engeland.

Van de gespecialiseerde websites The Cinemaholic en Ready Steady Cut komen mooie woorden: “Thieves of the Wood is een crowd pleaser, een serie die door velen gesmaakt zal worden.” Beide strenge websites geven De Bende van Jan de Lichte 3,5 op 5, een hoge score, zeker als je bedenkt dat het gaat om een niet-Engelstalige reeks (de serie beschikt op Netflix wel over Engelse overdubs).

“Vlaamse Robin Hood”

https://www.youtube.com/watch?v=mgSiUOp4-3g&t=3s

“Ik denk echt dat wereldwijd miljoenen mensen hiervan gaan genieten”, schrijft recensent Daniel Hart. “Het verhaal over die Vlaamse Robin Hood die een klassenstrijd voert tegen de corrupte machthebbers, tussen arm en rijk, een gevecht voor rechtvaardigheid ook… Zo’n verhaal is herkenbaar en spreekt mensen over de hele wereld aan.”

Ook is Hart van mening dat de reeks goed gemaakt is: “Het valt helemaal niet op dat de reeks met een beperkt budget werd gedraaid. Het helpt natuurlijk als je met al die historische steden en gebouwen in je land het perfecte decor beschikbaar hebt.”

“Belgische Poldark”

Netflix

Toch zijn de buitenlandse journalisten vooral enthousiast over het sterke acteerwerk van de Belgen. “De man die baljuw Baru speelt (Tom Van Dyck, red.) is indrukwekkend”, is er te lezen. “En dan is er natuurlijk Matteo Simoni. Velen vergelijken hem met Robin Hood, maar ik vind hem meer een Belgische Poldark!”

Het personage Poldark uit de gelijknamige BBC-serie wordt vertolkt door Aidan Turner en is een waar sekssymbool aan de overkant van het Kanaal. “Ik heb begrepen dat Matteo in België ook een sexy kerel wordt gevonden”, schrijft Daniel Hart. “En dat is helemaal terecht. Wat een charisma! Echt een ontdekking, die acteur.”

Matteo Simoni is binnenkort te zien in de Engelstalige film The Racer, maar het lijkt erop dat hij nu al internationale faam heeft weten te verwerven met De Bende van Jan de Lichte.

Meer
Lees meer...