Benedict Cumberbatch verklapt dat hij zal terugkeren als Doctor Strange in MCU

We hebben het laatste nog niet gezien van Benedict Cumberbatch als Doctor Strange in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dat heeft de acteur zelf gezegd. Of het hier gaat om een nieuwe film rond zijn personage of een rol in een andere Marvelfilm is voorlopig niet bekend.

Benedict Cumberbatch is een van de populairste acteurs in het MCU. De Brit verscheen voor het eerst als Doctor Strange in de gelijknamige film Doctor Strange uit 2016. In 2022 kreeg hij met Doctor Strange in the Multiverse of Madness zijn tweede eigen superheldenfilm. Tussendoor was Cumberbatch ook te zien in Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019) en Spider-Man: No Way Home (2021).

Benedict Cumberbatch

Aan het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness zagen we Benedict Cumberbatch als Doctor Strange vertrekken samen met Cle (Charlize Theron) om een probleem te proberen op te lossen dat hij zelf had veroorzaakt. In de post-creditsscène van die film was echter al duidelijk dat het personage ook in de toekomst zou terugkeren in een belangrijke rol.

Dat laatste heeft hij nu bevestigd in een gesprek op de JW3 Speaker Series. “Er zijn enkele capriolen van Marvel in de maak volgend jaar”, zei hij daar. Benedict Cumberbatch bevestigde daarna ook dat hij in 2024 opnieuw filmscènes zou opnemen als Doctor Strange.

Doctor Strange 3?

Het is voorlopig wel nog niet duidelijk of het hier gaat om een derde film rond Doctor Strange of een rol in een andere Marvelfilm. Voorlopig zijn er in het MCU nog geen plannen voor zo’n Doctor Strange 3, al liet Cumberbatch eerder al weten dat er volgens hem nog voldoende verhaallijnen zijn daarvoor. De kans lijkt dus groot dat het hier voorlopig gaat om een rol in een film zoals Blade, Fantastic Four of een nieuwe Avengers.

Meer
Lees meer...