Left Right
scrollTop top

Bernie Sanders reageert op zijn memes na de inauguratie


Bernie Sanders inauguratie
© Isopix

Na de inauguratie van Joe Biden afgelopen woensdag werden senator Bernie Sander en zijn wantjes een meme. Je hebt ze waarschijnlijk wel zien passeren de afgelopen dagen. De foto’s waarop Sanders op z’n stoeltje en met z’n wanten aan op allerhande plaatsen wordt gephotoshopt.

Als er iets is dat ons zal bijblijven over de inauguratie van Joe Biden, dan is het, naast de krachtige speech van Amanda Gorman en de prachtige versie van het volkslied door Lady Gaga, waarschijnlijk de foto van senator Bernie Sanders. Die groeide uit tot een meme die massaal de ronde doet op sociale media. En daar is de senator zich ook van bewust.

Meme

Bernie Sanders was aanwezig op de inauguratie en had voor de gelegenheid zijn winterjas en wanten aangetrokken. Hij wist namelijk dat de inauguratie buiten zou plaatsvinden en dat zo’n evenementen lang kunnen duren.

De warm ingeduffelde Bernie Sanders werd gefotografeerd en die foto bleek ideaal te zijn om te photoshoppen. Zo dook Sanders al op in Game of Thrones, op een examen in Flanders Expo en zelfs als achtste lid van BTS. En de meme verspreidt zich zo ver dat ook Sanders hem zelf is tegengekomen.

“Probeerde gewoon warm te blijven”

Senator Bernie Sanders was te gast in Late Night with Seth Meyers. “Het zal je niet verbazen dat ik weet dat je aanwezig was op de inauguratie”, zo grapt Meyers. Daarop begint Sanders te lachen en antwoordt hij: “Ik ben daarvan op de hoogte.” Meyers gaat verder: “Naast Amanda was jij een van de sterren van de inauguratie. Had je door dat de foto de meme van de dag werd?” “Absoluut niet”, antwoordt Sanders. “Ik zat daar gewoon en ik probeerde mezelf warm te houden en te luisteren naar wat er gezegd werd.” Daarna vertelt Sanders dat hij de memes ook gezien heeft.

Hij vertelt ook nog wat over de leerkracht die hem de wanten cadeau geeft. Zo vraagt iedereen haar nu om wanten. Maar die maakt ze met de hand dus is het onmogelijk om iedereen van een paar te voorzien. Sanders kreeg de wanten twee jaar geleden cadeau. Ze zijn volledig gemaakt van gerecycleerde materialen en gaan dus duidelijk jarenlang mee.

Bekijk hier het volledige fragment:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.676.033
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141