Bestanden kwijtgeraakt na je Windows 10-update? Er is een oplossing op komst

Bestanden kwijtgeraakt na je Windows 10-update? Er is een oplossing op komst

Ben jij één van de weinigen die de nieuwe Windows 10-update al zelf had geïnstalleerd? Check dan toch even of je geen (belangrijke) bestanden kwijt bent, want dat kan gebeuren. Windows heeft intussen wel een oplossing voorzien, al kan het zijn dat je er nog even op moet wachten. 

Windows-updates zijn veilige, ietwat trage, updates, toch? Logisch dus dat je die al even uitvoert voor je aan een groot project begint. Maar wie dat deed voor de oktoberupdate van Windows 10, heeft een kleine kans op gewiste bestanden. Volgens Microsoft gaat het om een bijzonder klein gedeelte van de doelgroep, maar zij zijn die bestanden wel kwijt.

Waar is Windows 9? Ja, ze hebben die echt overgeslagen.

Oktoberupdate

Normaal moest de oktoberupdate gisteren volledig uitrollen, maar Microsoft zag de bug net op tijd. Volgens de woordvoerder gaat het om 0,01 procent van de mensen die de update heeft uitgevoerd, maar dat zijn natuurlijk de gebruikers die het probleem gemeld hebben. Wie een langvergeten bestand kwijtgeraakt is, zal dat mogelijks niet meteen opmerken.

Intussen hebben ze bij Microsoft het probleem wel verholpen, alleen is de bug-fixer nog niet beschikbaar voor alle Windows-gebruikers. Enkel Windows-Insiders, de vrijwillige testgroep, kreeg die specifieke update al doorgestuurd. De volgende volledig uitgerolde update zal de bug volledig doen verdwijnen.

Windows bestaat 30 jaar! Zo is jouw laptop geëvolueerd.

Hoe je bestanden herstellen?

Toch bestanden kwijt en ben je zeker dat dat komt door een update? Microsoft helpt je wel verder. “We hebben alle dataverlies geïdentificeerd en hebben alle gekende problemen opgelost in de update. Microsoft Support en onze winkels staan volledig klaar om mensen te helpen met het herstellen van hun bestanden.” Dat zou volledig gratis moeten zijn: als jij dus slachtoffer bent van een vroege update, rep je naar een Microsoft-store.

Voor wie zich afvraagt of zij de ‘verkeerde’ update kunnen hebben doorgevoerd: die was enkel vorige week beschikbaar en je moest al actief op zoek naar een update. Wie gewoon een laattijdige update heeft gedaan en daarvoor een melding kreeg van Windows, zou geen problemen mogen ondervinden.

Gesponsorde artikelen