Left Right
scrollTop top

Bewezen: koppels die samen drinken, zijn gelukkiger


Bewezen: koppels die samen drinken, zijn gelukkiger

Drinken jij en je lief al eens graag een glaasje samen? Dan zijn jullie gelukkiger. Een onderzoek aan de Universiteit van Michigan heeft uitgewezen dat koppels die samen drinken doorgaans gelukkiger zijn. Wanneer slechts een van de twee drinkt, is de kans op relatieproblemen groter.

Trek maar een flesje open, want wij hebben goed nieuws voor jullie. Koppels die samen drinken, hebben namelijk minder relatieproblemen dan koppels die dat niet doen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit van Michigan.

Samen drinken

Voor de studie werden 2.432 koppels ondervraagd. Het ging hierbij om koppels die gemiddeld 33 jaar getrouwd waren. Er werd gevraagd naar hun drankgebruik in relatie tot de aanwezigheid van huwelijksproblemen.

Uit de studie bleek dat koppels die samen drinken minder huwelijksproblemen kennen dan koppels waarvan slecht een van de twee drinkt. Ook wanneer de beide partners niet drinken, heeft dat een positief effect op de relatie.

Geen zware drinkers

Het is wel belangrijk om te vermelden dat zware drinkers niet werden meegerekend in deze studie. Fred Blow, een van de onderzoekers verklaart waarom: “Problematische drinkers zijn een heel ander paar mouwen. Zware drinkers hebben ongezonde relaties met mensen, en zeker met hun partners. Dat is een belangrijk probleem waarover ook onderzoek nodig is.”

Samen met je lief drinken, zorgt er dus voor dat je gelukkiger bent in je relatie. Maar daarbij is het dus belangrijk dat je drinkt met mate.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899