BierYoga: het plezantste pad naar innerlijke rust

Lig jij ’s nachts uren te piekeren? Zoek je naar iets meer in het leven? De één grijpt dan naar een frisse pint, de ander waagt zich aan bewustzijnsoefeningen. Maar wat als je de twee combineert? Bier én yoga? Je zou het nooit geloven maar het fenomeen BierYoga verspreidt zich als een lopend vuurtje. Santé Namasté!

Het zijn de Berlijnse hipsters Jhula en Emily die het concept BierYoga groot hebben gemaakt. Op Burning Man, een alternatief, Amerikaans festival dat plaatsvindt in de Black Rock Desert, kwam Jhula op het idee om yoga te beoefenen onder invloed van alcohol. Zo vertelde hij in het Duitse tijdschrift Ex Berliner.

Een zonnegroet met een halve liter in de hand, bierflesjes balanceren op je hoofd, het hoort er allemaal bij. Een excuus om op de lappen te gaan, zou je denken? Niets is minder waar.

“BierYoga is leuk maar we nemen het wel serieus”, staat op de website van Jhula en Emily te lezen. “De bedoeling is effectief om het hoogste niveau van bewustzijn te bereiken door beheerste yogaoefeningen te combineren met uitgelaten, knus pintelieren.”

Nieuwe trend, oude therapieën

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom op de BierYoga sessies van Jhula en Emily, yoga ervaring of niet. “Dit is een huwelijk tussen twee gezworen minnaars: bier en yoga”, zegt Jhula. “Beide zijn stokoude therapieën voor body, mind and soul.

Het concept is de laatste tijd ook razend populair in Australië, het niet-Europese bierland bij uitstek. Momenteel zijn Jhula en Emily op tour in Sidney en Melbourne.

Is Belgium next?

Meer info: bieryoga.de

Meer
Lees meer...