‘Big Brother’: Finaliste van vorig jaar Liese heeft zeer slecht nieuws

Liese Luwel, vorig jaar nog finaliste van Big Brother, heeft multiple sclerose. Dat heeft de Limburgse zelf bekendgemaakt op Instagram. Liese is momenteel opgenomen in het ziekenhuis omdat ze last had van wazig, troebel zicht. Daar is bij onderzoeken MS vastgesteld.

“Hi! Ik heb even wat minder leuk nieuws. Om vele vragen in één keer te beantwoorden vond ik het misschien beter er een post van te maken”, schrijft Liese bij een foto van haarzelf op Instagram. “Ik ben gisteren opgenomen in het ziekenhuis, omdat ik sinds zondagochtend een wazig troebel slecht zicht had in mijn rechteroog wat maar niet wegging. Ik ben dan naar mijn huisarts geweest en die heeft me naar een oogarts doorverwezen.”

Onderzoeken bij die oogarts wezen uit dat er niets mis is met de ogen van Liese. Daarom ging ze naar spoed om verdere neurologische onderzoeken te doen. “Ik heb gisteren en vandaag een baxter Solu-Medrol gekregen, da’s om de verbetering van mijn oog te bevorderen, maar het geeft geen garantie op genezing. M.a.w., dit kan ook blijvend zijn. Dit weet ik pas over enkele weken. Morgen krijg ik nog zo’n baxter”, legt ze uit.

Multiple Sclerose

Ondertussen kreeg Liese van de neuroloog ook het verdict van alle onderzoeken te horen. “Ik heb een auto-immuniteitsziekte. Ik heb MS. Multiple sclerose”, deelt ze de harde diagnose. “Ze zien allemaal vlekjes op mijn hersenen die wijzen op eerdere ontstekingen, maar waar ik dan geen verschijnselen van kreeg. Deze keer wel, via mijn oogzenuw dus. Ik krijg nu nog afspraken bij de MS-specialist voor medicatie op te starten etc. dus daar heb ik nog geen nieuws over.”

“Mijn klok staat even stil. Ik ben iemand heel positief, dat weten jullie, dus ik geloof ook dat dit goed behandeld kan worden en ik ga de beste dokters zoeken om me te begeleiden. We zullen dus zien. (Pun intented)”, besloot Liese toch nog met een knipoog.

Meer
Lees meer...