Big Seans vijfde album ‘Detroit 2’ komt uit op 4 september

Amerikaans rapper Big Sean bevestigde maandag dat zijn nieuwe album ‘Detroit 2’ verschijnt op 4 september. Dit nieuws komt er vijf maanden nadat hij zijn album voorgesteld had. Het album is gebaseerd op zijn thuisstad, Detroit.

Het album is een vervolg op zijn mixtape ‘Detroit’ uit 2012. Voor Sean gaat het niet enkel over zijn thuisstad, maar ook over de mentaliteit die hem nu heel erg inspireert. “Voor mij is Detroit mijn thuis, maar ik heb het gevoel dat het meer is dan alleen een stad, weet je? Het is echt een mentaliteit.”

Merch

Big Sean brak door in 2011 met zijn album ‘Finally Famous’. Het nieuwe album komt er na zijn laatste volledige album ‘I Decided’, uit 2017. Naast het album is er ook merch te koop rond ‘Detroit 2’.

De spullen zijn te vinden in zijn online winkel. Je kan er truien, T-shirts, petten, handtassen en mondmaskers kopen. Bij deze aankopen komen steeds de digitale download voor het album.

Naya Rivera

De rapper heeft ook connecties met de overleden Glee-actrice Naya Rivera. In 2013 kregen Big Sean en Naya Rivera een relatie, iets later zijn ze al verloofd. Datzelfde jaar brachten de twee nog een single uit: Sorry.

In april 2014 ging het koppel uit elkaar nadat Big Sean zou vreemdgegaan zijn. Na de dood van Rivera, die stierf na een bootincident, schreef de rapper een eerbetoon aan zijn ex-verloofde. “Rust in vrede Naya. Bedankt dat je ons allemaal hebt gezegend met je talent en aanwezigheid. Je bent een held! Niet alleen door de manier waarop je je zoon hebt gered. Maar ook door de barrières die je voor zoveel mensen hebt neergehaald, zodat ze zich zelfverzekerd voelen. Ik waardeer en koester alles wat er ooit tussen ons is gebeurd om me wijzer en beter te maken. Ik bid voor jou en je gezin en ik weet dat je over hen waakt en hen beschermt.”

Meer
Lees meer...