Lichaam ‘Glee’-actrice Naya Rivera teruggevonden in Lake Piru in Californië

Het lichaam van de Amerikaanse actrice Naya Rivera is teruggevonden in Lake Piru in Californië. Dat heeft de lokale sheriff bevestigd. De actrice was er vorige week met haar zoontje op een bootje op uit getrokken, maar was niet meer boven gekomen toen ze was gaan zwemmen. Gisteren werd een lichaam gevonden, dat vermoedelijk het hare was. En da’s nu bevestigd.

Duikers hebben gisteravond het lichaam van de vermiste actrice Naya Rivera teruggevonden. Ze vermoedden een paar uur lang dat het om de Glee-actrice ging, door haar fysieke kenmerken en omdat er niemand anders vermist was in de buurt van Lake Piru. En ze hebben dus gelijk, want de lokale sheriff bevestigde dat het om Rivera gaat.

Geen twijfel mogelijk

Het lichaam wordt nu nog verder onderzocht, en uit een onderzoek van de tanden zou met 100 procent zekerheid kunnen gezegd worden dat het om het lichaam van Naya Rivera gaat. Maar volgens de sheriff is er geen twijfel meer mogelijk.

“Gebaseerd op de locatie waar het lichaam gevonden is, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat de persoon die we vandaag hebben gevonden, Naya is”, klonk het tijdens een persconferentie.

Dichtbegroeid en sterke stromingen

De 33-jarige actrice, die vooral bekend werd door haar rol als cheerleader Santana Lopez uit de tienerserie Glee, huurde vorige week woensdag een bootje om op Lake Piru, ten noorden van Los Angeles, te gaan varen met haar 4-jarig zoontje Josey.

Een medewerker van het verhuurbedrijf trof enkele uren later het jongetje alleen aan op de boot. Hij sliep, was ongedeerd, maar was alleen. Het jongetje zou verteld hebben dat hij met z’n moeder gaan zwemmen was, dat ze hem terug op het bootje had gezet en daarna in het water was verdwenen.

Naar het oppervlak

“Het water waar ze gevonden is, is 10 tot 18 meter diep en dichtbegroeid”, klonk het nog bij de sheriff. “Er is geen enkele indicatie dat het om kwaad opzet zou gaan of om zelfmoord.” Het is toegelaten om in het meer te zwemmen, ook al zijn er vaak sterke stromingen en is het op bepaalde plaatsen gevaarlijk dichtbegroeid.

Het lichaam van Naya Rivera werd teruggevonden op de locatie waarvan de politie vermoedde dat ze het laatst was gezien. De politie denkt dat ze vast kwam te zitten in de begroeiing in het meer, en dat gisteren haar lichaam los gekomen was en naar het oppervlak is gedreven.

Meer
Lees meer...