Lea Michele onder vuur na beschuldigingen over racisme van ‘Glee’-collega’s

Na een tweet van Lea Michele waarin ze haar steun betuigde voor de Black Lives Matter-beweging, werd ze beschuldigd van racisme door oud Glee-collega Samantha Marie Ware. Later volgden nog enkele Glee-acteurs die stelling. Lea Michele verliest daardoor ook haar sponsordeal met HelloFresh.

Na de verschillende beschuldigingen van racisme aan het adres van Lea Michele, heeft ze openlijk haar excuses aangeboden. Michele werd door verschillende Glee-acteurs online aangesproken op haar gedrag tijdens de opnames van de razend populaire musicalserie.

https://twitter.com/Sammie_Ware/status/1267632171570745345

“A living hell”

Glee-actrice Lea Michele postte enkele dagen geleden een bericht op Twitter naar aanleiding van de dood van George Floyd en de Black Lives Matter-beweging. Maar dat schoot bij Glee-collega Samantha Marie Ware in het verkeerde keelgat. Zij beweert dat haar ervaring in Glee een “living hell” was door haar en beschuldigt Michele van racisme. Lea Michele speelde in Glee het hoofdpersonage Rachel Berry vanaf 2009 tot 2015. Ware verscheen in het laatste seizoen als Jane Hayward en onthult nu dat de sfeer achter de schermen helemaal niet goed was. In haar reactie op Twitter zegt ze dat ze daardoor ook haar carrière in Hollywood in twijfel trok. Ware werd gesteund door meerdere Glee-acteurs: onder andere Amber Riley (Mercedes Jones), Alex Newell (Unique) en Heather Morris (Brittany) spraken zich uit.

https://www.instagram.com/p/CA-HatxlQ6h/

Excuses

In een uitgebreide verklaring op sociale media bood Lea Michele haar excuses aan en beloofde ze zich beter te gedragen in de toekomst. “Eén van de belangrijkste lessen van de afgelopen weken is dat we de tijd moeten nemen om te luisteren en te leren over de perspectieven van andere mensen en elke rol die we hebben gespeeld of alles wat we kunnen doen om de onrechtvaardigheden waarmee ze geconfronteerd worden, aan te pakken. Toen ik eerder tweette, was het bedoeld als steun voor onze vrienden en buren en gemeenschappen van kleur tijdens deze moeilijke tijd. Maar de reacties die ik kreeg op wat ik heb gepost hebben me ook specifiek gericht op hoe mijn eigen gedrag ten opzichte van collega’s castleden werd waargenomen door hen”, schreef ze in haar verklaring. “Of het nu mijn bevoorrechte positie en perspectief was waardoor ik soms als ongevoelig of ongeschikt werd ervaren. Of dat het gewoon mijn onvolwassenheid was en dat ik gewoon onnodig moeilijk was, ik verontschuldig me voor mijn gedrag en voor de pijn die ik heb veroorzaakt. We kunnen allemaal groeien en veranderen en ik heb de afgelopen maanden zeker gebruikt om na te denken over mijn eigen tekortkomingen.”

In de toekomst wil Lea Michele werken aan zichzelf. Ze is momenteel zwanger van haar eerste kindje en neemt verantwoordelijkheid voor haar daden. Ze wil een rolmodel zijn voor haar kindje. “Ik heb naar de kritiek geluisterd en ik ben aan het leren. Het spijt me heel erg, ik zal in de toekomst beter worden van deze ervaring.” Ondertussen verliest Michele ook haar sponsordeal met HelloFresh. Zij lieten in een verklaring weten dat ze teleurgesteld zijn over de recente beweringen over Lea Michele. Ze hebben daarom ook de samenwerking met haar onmiddellijk beëindigd.

Meer
Lees meer...