Left Right
scrollTop top

HelloFresh is nagenoeg even goedkoop als de supermarkt, al is er wel een belangrijke nuance


HelloFresh is nagenoeg even goedkoop als de supermarkt, al is er wel een belangrijke nuance

Steeds meer mensen kiezen ervoor om dat tripje naar de supermarkt over te slaan en de ingrediënten voor hun avondmaal thuis te laten leveren. Enorm handig natuurlijk, en zo moet je zelf ook meteen niet meer nadenken over wat je in godsnaam gaat eten de komende week. Dat is allemaal heel makkelijk, maar hoeveel betaal je er eigenlijk veel voor? Kortom, hoeveel zou je voor dezelfde ingrediënten moeten betalen in een doodgewone supermarkt?

Wij onderzochten hoeveel je zou betalen voor exact dezelfde ingrediënten als je deze op de ‘ouderwetse’ manier zou gaan halen in de supermarkt. We kozen drie recepten uit de menu van HelloFresh van deze week en gingen kijken op de website van supermarkt Delhaize wat we daar zouden uitgeven voor dezelfde ingrediënten voor twee personen.

Te kort door de bocht

Als eerste recept kiezen we voor de ovenkrieltjes met kip en groene pesto. Hiervoor hebben we dus krieltjes, sperziebonen, groene pesto Genovese en kippendijstukjes nodig. Laad je dat allemaal in je winkelkarretje in Delhaize, dan zal je 9,26 euro kwijt zijn.

Gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst staat als tweede op ons menu. Naast biefstuk en basmatirijst, staat er nog gember, sojasaus, een Oosterse groentemix, sesamzaad, rode peper, knoflook, vissaus en honing op het lijstje. Wil je dat allemaal zelf in huis halen, dan moet je al 20,76 euro uitgeven.

Het derde gerecht dat we onderzoeken, is de Mexicaanse ovenschotel met cheddar. Daar zegt het recept dat we ui, groene peper, gemalen komijnzaad, tomatenpuree, tacoschelpen, knoflook, pruimtomaten, een groentemix met bataat, kidneybonen en geraspte cheddar nodig hebben. Dat komt in de supermarkt neer op 14,52 euro.

Die drie gerechten samen in je winkelkarretje laden, komt neer op 44,54 euro. De prijs bij HelloFresh ligt nagenoeg gelijk. De standaard originalbox van drie maaltijden voor twee personen kost 43 euro. HelloFresh even goedkoop als de supermarkt, dus allemaal snel bestellen bij HelloFresh? Neen, dat is net iets te kort door de bocht.

HelloFresh.be

Een redelijk alternatief

De hoeveelheden die je bij HelloFresh krijgt, zijn vaak zo klein dat je ze niet vindt in de supermarkt. Je bent dan genoodzaakt om veel grotere porties te nemen, die uiteraard duurder zijn. Als je berekent hoeveel je per gram betaalt voor de producten en enkel betaalt wat je nodig hebt, komt de supermarkt een pak goedkoper uit. Maar het probleem is natuurlijk dat je in de supermarkt niet 170 gram basmatirijst uit het pakje kan nemen en enkel dat betalen. Je kan dat oplossen door je gerechten voor de week een beetje op elkaar af te stemmen zodat je overschotten van de dag ervoor kan gebruiken in je nieuwe gerecht, maar dat vergt enorm veel planning.

Langs de andere kant biedt HelloFresh natuurlijk een hoop extra naast de ingrediënten zelf. Ze geven je de keuze uit een hele hoop (gezonde) recepten, ze bieden altijd verse producten en, het belangrijkste, je moet er je huis niet voor uit. Allemaal kosten die ook in rekening moeten gebracht worden natuurlijk.

Beide opties hebben dus hun voor- en nadelen, maar al bij al blijkt HelloFresh toch een redelijk goed(koop) alternatief voor wie niet zelf wil brainstormen over wat hij of zij heel de week wil eten en liever in de zetel blijft zitten (of liggen) dan naar de winkel te gaan.

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…