Left Right
scrollTop top

‘Glee’-bedenker Ryan Murphy stelt een reboot voor


Glee
© FOX

Vijf jaar geleden eindigde Glee voorgoed en voor velen onder ons was dat best een emotioneel afscheid. Maar nu liet bedenker Ryan Murphy het woord ‘reboot’ vallen, en weten fans niet of ze moeten huilen van blijdschap of van verdriet.

Glee-bedenker Ryan Murphy postte enkele dagen geleden een bericht op Instagram waarin hij voorstelt om de serie opnieuw te maken met onder andere Lea Michele, Ben Platt en Beanie Feldstein. En hij had zelfs al een hele verhaallijn in gedachten.

Reboot

De immens populaire musicalserie Glee draait rond een groepje middelbare scholieren die zich aansluiten bij het schoolkoor. De reeks werd uitgezonden van 2009 tot 2015 en had zes seizoenen. Ook al is het ondertussen al vijf jaar geleden, Glee blijft populair en staat zelfs nog steeds op Netflix omdat het nog zo veel bekeken wordt. Ryan Murphy heeft het momenteel enorm druk met onder andere zijn nieuwe Netflix-serie Hollywood en het nieuwe seizoen van American Horror Story. Toch vond hij de tijd om te fantaseren over een reboot van Glee.

Nieuw verhaal

Op Instagram liet Murphy alvast weten dat hij in de nieuwe versie graag Lea Michele zou willen terugzien. Naast de voormalige actrice zou hij ook Ben Platt en Beanie Feldstein in de hoofdrol willen. “Stel je voor dat het 2009 is, en ik leefde in een wereld waar ik Lea Michele, Ben Platt en Beanie Feldstein kende. Hier is de nieuwe verhaallijn: Lea en Ben zijn frenemies die vechten voor het hart en de ziel van Glee Club”, schreef Ryan Murphy op Instagram. “Ben zit ook in het voetbalteam, en slaapt zo’n beetje met de hele school. Beanie is hun wederzijdse beste vriendin. Plotseling bundelt Beanie zijn krachten met Sue Sylvester, sluit zich aan bij Glee Club en wordt de belangrijkste solist en de meedogenloze ster van de club. Lea en Ben moeten dan hun krachten bundelen om haar te onttronen.”

Of die reboot er echt zal komen is nog maar de vraag. Maar een fan had Murphy alvast een idee doorgestuurd voor een mogelijk nieuwe cast. En die deelde hij dan ook met veel plezier op zijn Instagram. Op de foto (die duidelijk gephotoshopt is) zijn onder andere Brad Pitt, Emma Stone, Tom Holland, Zendaya, Timothée Chalamet, Ansel Elgort en Robert Pattinson te zien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…