Left Right
scrollTop top

Bye bye Glee: 24 momenten die we nooit meer zullen vergeten


Bye bye Glee: 24 momenten die we nooit meer zullen vergeten

Het is zover: het einde van Glee is nabij. Na 6 seizoenen vol drama, muziek en gekke danspasjes is de Glee-club no more. Omdat het voor altijd een plaatsje in ons hart zal hebben: 24 topmomenten op een rijtje gezet.

1. Don’t Stop Believin’ (5×13)

Newsmonkey

NATUURLIJK is dit ons favoriete moment! De cast zingt dit verschillende keren doorheen de serie, maar persoonlijk vinden wij de versie op het einde van seizoen 5 het beste. Omdat de hele Glee-club het liedje dan speciaal voor Mr. Schuester zingt. Kippenvel …Bekijk hier het fragment.

2. Kurt en Rachel zingen Defying Gravity (1×09)

Giphy
In het eerste seizoen zingen Rachel en Kurt beide Defying Gravity uit de musical Wicked, om het liedje te kunnen brengen op sectionals. Kurt eindigt opzettelijk met een valse noot, voor zijn vader. Een paar afleveringen eerder vertelt Kurt aan zijn vader dat hij op jongens valt. Bekijk hier het fragment.

3. Rachel zingt Make you feel my love voor Finn (5×03)

Giphy
Dit breekt ons hart élke keer weer. Cory Monteith stierf in de zomer van 2013 geheel onverwacht. De Glee-cast herdachten zijn personage Finn Hudson tijdens de aflevering The Quarterback. Het is een hele emotionele aflevering, zeker als je weet dat al de personages écht weenden om het overlijden van Cory. Bekijk dit fragment niet zonder een grote doos zakdoekjes … .

4. Santana vertelt haar oma dat ze op meisjes valt (3×07)

Newsmonkey

In seizoen 3 komt Santana uit de kast en geeft toe dat ze op meisjes valt. Iedereen kon er heel goed mee om, behalve haar abuela. Ze gooide haar kleindochter bijna het huis uit … Bekijk hier het fragment.

5. Kurt wordt onverwacht gekroond als prom queen (2×20)

Newsmonkey
Eerst had Kurt er heel veel moeite mee en huilde uit op Blaines schouder. Maar na een lang gesprek met z’n boyfriend herpakt Kurt zich en feest hij heel de avond door als prom queen. Bekijk hier het fragment.

6. Het footballteam danst op Single Ladies (1×04)

Giphy
In seizoen 1 sluit Kurt zich aan bij het footballteam en danst zijn ploeg tijdens de wedstrijd Single Ladies, om het andere team af te leiden. En om Kurt te doen scoren, wat hem ook lukt. Bekijk hier het fragment.

7. Quinn vertelt Finn dat ze zwanger is van Puck (1×13)

Newsmonkey
Quinn is tijdens het eerste seizoen het liefje van Finn, maar slaapt achter zijn rug met Puck. En niet zonder gevolgen … Ze wordt zwanger en beslist het kindje op te geven voor adoptie. Ze bevalt later van een meisje, Beth. Uiteindelijk staat ze het kindje af aan Shelby, de mama van Rachel. Bekijk hier het fragment van het gevecht tussen Finn en Puck.

8. ALLE scènes met Sue Sylvester

Giphy

Omdat ze gewoon awesome is. And that’s how sue sees it! Bekijk hier een fragment met Sue.

9. Coach Beiste wordt mishandeld (3×18)

Giphy
De meisjes van de Glee-club komen erachter dat coach Beiste mishandeld wordt door haar echtgenoot en proberen haar te troosten met het liedje Shake it out. Bekijk hier het fragment. 

10. De begrafenis van Jean Sylvester (2×21)

Fanpop
Dit is één van de eerste keren dat we Sue Sylvester emotioneel zien worden, je zou voor minder … Bij de begrafenis van haar zus Jean steunt de Glee-club haar en Will helpt Sue met haar speech als ze het moeilijk krijgt. Misschien terug die doos zakdoekjes bovenhalen? Bekijk hier het fragment. 

11. Rachel en haar echte mama Shelby (1×19)

Giphy
Rachel is opgevoed door haar twee papa’s en heeft haar echte moeder nog nooit ontmoet. Tot ze een tape vindt in haar kamer met een lieve boodschap van haar mama erop. Ze fantaseert dat ze met haar mama I Dreamed a Dream zingt op het podium. Bekijk hier het fragment.

12. Kurt zingt voor zijn zieke vader (2×03)

Giphy
In seizoen 2 heeft Burt, Kurt’s vader, kanker. Het gaat niet goed met hem en Kurt is ongerust. Om zijn gevoelens te uiten zingt hij voor de Glee-club I Wanna Hold your Hand van The Beatles. Bekijk hier het fragment.

13. Finn zet Rachel af aan het station (3×22)

Giphy
Na het afstuderen zouden Finn en Rachel gaan trouwen. Rachel zette daarvoor haar droom om in New York te studeren opzij. Maar haar liefje dacht daar anders over… Finn zette Rachel af aan het station om de trein te nemen naar New York, zonder hem. Weer een scène waar het moeilijk is om geen traantje te laten. Bekijk hier het fragment.

14. ” We are endgame” (4×14)

Giphy
Na hun break-up op het einde van seizoen 3, hebben Finn en Rachel nog altijd gevoelens voor elkaar. Op de trouw van Will en Emma, die niet doorging, zegt Finn dat hij haar nog altijd graag ziet en dat zij twee endgame zijn. Awwwwww … bekijk hier het fragment.

15. Geweerschoten in McKinley (4×18)

Newsmonkey
In seizoen 4 is er een aflevering waar er geschoten wordt in de school. Iedereen is doodsbang en verstopt zich in het auditorium. Achteraf blijkt dat Becky Johnson de schoten per ongeluk heeft gelost. Bekijk hier het hele fragment.

16. The Scientist (4×04)

Newsmonkey
Er komt een moment in seizoen 4 dat alle koppels, buiten Emma en Will, uit elkaar gaan. Alle (ex-)liefjes zingen dan samen The Scientist van Coldplay. Snik snik … Bekijk hier het fragment.

17. Santana zegt Brittany dat ze van haar houdt (2×15)

Giphy
Santana zit al een tijdje in de knoop met haar gevoelens voor Brittany, maar uiteindelijk vertelt ze haar hoe ze zich voelt. Het is de eerste keer dat ze toegeeft dat ze lesbisch is én het is de start van Brittana. Bekijk hier het fragment.

18. Quinn kan weer staan na haar auto-ongeval (3×19)

Quinn raakt betrokken bij een auto-ongeval en belandt in een rolstoel. Ze wil vlug terug kunnen lopen en oefent veel. Tijdens het eindejaarsbal zingt Quinn samen met Santana Take My Breath Away en staat ze op uit haar rolstoel. RESPECT! Bekijk hier het fragment. 

19. De eerste kus van Kurt en Blaine (2×16)

Giphy
Een héél belangrijk moment in de serie! Glee had namelijk al klachten gekregen van de gay community dat de heterokoppels veel te veel kussen in de serie en de homoseksuele koppels bijna nooit. Dit moment maakte het al een beetje goed. Hier begint het lange verhaal van Klaine en we love it! Bekijk hier het fragment. 

20. Elke aflevering met Gwyneth Paltrow als Holly Holiday 

Giphy

We waren zoooo blij als Gwyneth Paltrow terug opdook in seizoen 5! Er zijn veel guest stars in Glee, maar zij blijft stiekem toch één van onze favorieten. 😉 Bekijk hier het béste fragment met Gwyneth.

21. Will vraagt Emma ten huwelijk (3×10)

Newsmonkey
Will Schuester vraagt de Glee-club om hem te helpen een originele manier te bedenken om zijn vriendin Emma ten huwelijk te vragen. Sam had het geweldige idee om een heel spektakel op te voeren in het zwembad, op de tonen van We Found Love. Met JA als antwoord! Bekijk hier het liedje en hier het aanzoek zelf.

22. Rachel zingt Rain On My Parade en vergeet de tekst (3×18)

Newsmonkey
Hét lied als je aan Rachel Berry denkt? Don’t Rain On My Parade uit haar lievelingsmusical Funny Girl. Ze kiest dit liedje als auditie voor NYADA en vergeet gewoon de tekst … Waardoor ze haar auditie verknalt. Later slaagt ze er dan toch in om in NYADA binnen te geraken. Bekijk hier het fragment.

23. Maar ze krijgt later wel de rol van Fanny Brice in Funny Girl (5×02)

Newsmonkey
And the dream becomes real … Rachel doet auditie voor Fanny Brice, de hoofdrol in Funny Girl, en krijgt maar geen antwoord. Tot dat de producer bij haar in het restaurant zit en zegt dat ze de rol heeft. Woehoew! Bekijk hier het fragment.

24. Glee-club wint nationals (3×22)

Giphy
Supermooi moment om mee af te sluiten: De Glee-kids winnen Nationals! Perfecte timing, want hierna volgt hun graduation. Bekijk hier het fragment en herbeleef dit geweldige moment!

Onze favoriete serie heeft de finishlijn bereikt … Maar gelukkig kan je alle afleveringen eindeloos opnieuw en opnieuw en opnieuw herbekijken! 😉 WE WILL MISS IT! <3

Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…