Binnenkort Netflix via je digicorder van Telenet!

De nieuwste digicorders van Telenet zitten momenteel in de laatste testfase. Met deze decoders zal je eindelijk Netflix op je tv kunnen kijken! Dat heeft topman John Porter dinsdag gezegd aan Belga.

De belangrijkste nieuwigheid van de Telenet-digicorders is dat je ermee naar je favoriete Netflix-serie zal kunnen kijken. Dit was al mogelijk bij Proximus. Tot nu toe wilde Telenet hier niet van weten omdat zij zelf Play en Play More aanbieden. Hiermee zouden ze zichzelf dus gaan beconcurreren.

Porter ziet er nu wel de voordelen van: “We denken dat veel klanten zowel Netflix als Play of Play More nemen.” Hij denkt ook niet dat Netflix een concurrent is van Play en Play More. “Er is een sterke correlatie tussen de twee. Wij hebben alle films voor Netflix ze heeft. Sommige van hun eigen reeksen zijn dan weer erg goed, maar veel ervan vind ik maar niets.”

Eerst was de lancering van de nieuwe digicorders gepland in 2017. Op dit moment lopen de laatste testen en Telenet zal deze zomer de digicorders laten gebruiken door een testpubliek. Of de decoder uiteindelijk nog in 2018 op de markt zal komen, is onduidelijk.

Getty Images

En de prijs?

De voorbije 2 jaar verhoogde Telenet steeds in februari haar prijzen. Dit jaar is er nog geen prijsverhoging aangekondigd, maar Porter sluit dit niet uit. “We blijven zoals steeds de zaak monitoren”, zegt hij.

Telenet haalde wel meer inkomsten uit de gemiddelde klant. “Klanten namen meer diensten van ons af. Maar we hebben ook veel gedaan om hun telecomkosten te verlagen, bijvoorbeeld met de nieuwe mobiele tariefformule van BASE en onze Wigo-bundel, waarmee 75 procent van de klanten goedkoper uitkomt”, aldus de CEO.

Meer
Lees meer...