Left Right
scrollTop top

Bitcoin staat niet eens in de top 10 van cryptocurrency die het meest in waarde stegen in 2017


Bitcoin staat niet eens in de top 10 van cryptocurrency die het meest in waarde stegen in 2017

De afgelopen maanden brak bitcoin het ene record na het andere en werd de virtuele munt steeds meer waard. Maar toch is het allesbehalve de meest gestegen cryptocurrency van 2017. De grote winnaar is het veel minder bekende ripple … en bitcoin haalt zelfs niet eens de top tien.

Er heerste de laatste maanden een ware bitcoingekte. De cryptocurrency steeg op een bepaald moment duizenden euro’s per dag, maar kende op het einde van het jaar toch een klein dipje.

Toch was investeren in bitcoin in 2017 heel lucratief. De virtuele munt steeg op een jaar tijd namelijk met 1.318 procent. Allesbehalve slecht dus, maar niet genoeg om de top tien van meest winstgevende cryptomunten te halen.

Ripple

De virtuele munt die in 2017 het meest in waarde is gestegen, is ripple. De munt is hier nog niet zo bekend, maar groeide maar liefst 36.000 procent. Wie op 1 januari vorig jaar één euro investeerde in ripple, kon die een jaar later dus verkopen voor 360 euro. Vooral in Azië is ripple heel populair.

De munt is nochtans enigszins atypisch. In tegenstelling tot andere cryptomunten werkt ripple wel samen met banken. Zowel in Japan als in Zuid-Korea wordt gesproken met de bankenwereld om te kijken hoe ripple’s blockchaintechnologie ervoor kan zorgen dat transacties van banken sneller verlopen.

Lijst nog niet volledig

Bitcoin staat met zijn groeipercentage van 1.318 procent maar op de veertiende plaats in de ranking van de website Quartz op basis van gegevens van marktonderzoeker CoinMarketCap.

Andere bekende virtuele munten halen wel de top tien. Zo kende ethereum een groeipercentage van meer dan 9.000 procent en scoorde ook litecoin goed met een stijging van meer dan 5.000 procent. Door de enorme stijgingen is ripple tegenwoordig ook een van de grootste cryptocurrency’s.

De lijst van Quartz is eigenlijk zelfs niet volledig. Er zijn namelijk zodanig veel heel kleine virtuele munten ontstaan dat het bijna onmogelijk is om met allemaal rekening te houden. Die kleine munten kunnen heel snel stijgen, maar zijn meestal nog risicovoller dan andere cryptocurrency.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737