Black Eyed Peas gaat door zonder Fergie maar mét nieuwe sound: dit is de eerste single

Black Eyed Peas gaat door zonder Fergie maar mét nieuwe sound: dit is de eerste single

Het lijkt niet alleen een eeuwigheid, het is ook al een eeuwigheid geleden dat we nog iets van Black Eyed Peas hebben gehoord. Acht jaar om precies te zijn, als we een nummer dat hun verjaardag vierde van twee jaar geleden niet meetellen. Nu hebben Will.i.am, Apl.de.ap, en Taboo hun nieuwe single Street Livin’ gedropt. Zonder zangeres Fergie dus.

Fergie stapte uit Black Eyed Peas om zich weer op haar solocarrière te gaan richten. Aan het begin van de voorbije zomer zei will.i.am nog dat er een rol weggelegd zou zijn binnen Black Eyed Peas voor ex-Pussycat Doll Nicole Scherzinger. Of dat betekent dat ze enkel live met hen gaat performen of ook aan nieuwe nummers mee gaat werken, was toen niet echt duidelijk.

De laatste nieuwe single van Black Eyed Peas voor Street Livin’ was Don’t Stop The World uit 2011. Twee jaar geleden verscheen ook het schitterende nummer Yesterday online, maar om één of andere duistere reden haalde die het nooit tot op single.Het nummer vierde de twintigste verjaardag van de band en werd enkel beschikbaar gesteld als download, waardoor het snel ondergesneeuwd werd. Ook daar al was er geen spoor meer van Fergie.

Het laatste album was ‘The Beginning’ uit 2010. Of deze Street Livin’ ook het begin is van een geheel nieuw hoofdstuk met bijhorend album en tournee is voorlopig niet geweten, maar feit is dat Black Eyed Peas sinds Where Is The Love? (2003) niet meer zo geëngageerd heeft geklonken’.

Zinnetjes als “I understand what’s a nigga to choose?/Be the killer or be the dead dude in the news/ I get it, what’s a nigga to do?/No education in the hood, got a nigga confused” laten weinig aan de verbeelding over. Als dit de nieuwe identiteit van Black Eyed Peas is dan juichen wij die alvast toe.

Gesponsorde artikelen