Left Right
scrollTop top

Black Friday gaat wel gewoon door op 27 november


Black Friday
© Shutterstock

Vanmiddag liet minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) weten dat hij voorstander was om Black Friday dit jaar uit te stellen. Frankrijk deed dat eerder al om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Maar na contact op te nemen met de verschillende vertegenwoordigers van de handelfederaties in ons land, blijkt dat de winkeliers zelf voorstander zijn van Black Friday.

Koopjesfestijn Black Friday gaat dan toch gewoon door op vrijdag 27 november. De feestdag, die overgewaaid kwam van de Verenigde Staten, gaat gepaard met gigantische kortingen. Daardoor is het ook de uitgelezen kans voor winkeliers om hun omzet te verhogen in een jaar dat ze dat zeker kunnen gebruiken.

Black Friday

Black Friday wordt elk jaar gevierd op de dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten. Op die dag geven winkels extreme kortingen. Doordat de meeste winkels hun deuren moesten sluiten in navolging van de coronamaatregelen, besliste Frankrijk om de koopdag uit te stellen.

De Franse regering maakte die beslissing omdat het volgens hen oneerlijke concurrentie in de hand werkt. Online winkels kunnen namelijk die kortingen aanbieden, maar winkeliers die enkel een fysieke winkel hebben, kunnen dat voorlopig niet. Frankrijk vond het daarom eerlijker om de feestdag uit te stellen naar een datum waarop alle winkels opnieuw open zijn.

Belgisch minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) polste vandaag bij de verschillende handelsfederaties in ons land of zij ook voorstander zouden zijn van zo’n uitstel. Maar dat bleek dus niet het geval. Daardoor gaat Black Friday in ons land dus nog steeds door op vrijdag 27 november.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…