‘Blind Getrouwd’: Dit zijn de acht kandidaten van het negende seizoen

Het aftellen naar het negende seizoen van Blind Getrouwd kan beginnen. VTM maakte namelijk zojuist bekend welke acht kandidaten deze keer blind met elkaar in het huwelijksbootje zullen stappen. Wie aan wie gematcht is, weten we voorlopig wel nog niet.

Na een succesvol achtste seizoen Blind Getrouwd – met Brecht en Jolien die samenbleven – lanceerde VTM meteen een oproep voor nieuwe kandidaten. Dat heeft geleid tot vier nieuwe huwelijken. Daarvan kunnen we dit najaar de avonturen volgen in een nieuw seizoen, maar nu worden de acht kandidaten al aan ons voorgesteld.

Vrouwen

Jorina Van Rompaey (32) uit Lier

“Mijn ouders zijn al heel lang samen en al heel lang gelukkig getrouwd. Die warmte tussen hen voel je nog altijd. Op dat gebied zou ik echt heel graag in hun voetsporen willen treden.”

Jorina werkt aan het onthaal in een middelbare school, maar is ook naast haar werk druk bezig. Zo spreekt ze graag af met vrienden en collega’s. In het weekend gaat ze vaak naar haar volleybalploeg of haar familie. Familie is dan ook belangrijk en ze neemt de taak als tante en meter zeer ter harte. Met vrienden gaat ze graag wandelen of op reis om nieuwe landen en steden te ontdekken.

Naast een lieve, enthousiaste en behulpzame kant, heeft Jorina ook een sociaal, sportief en soms zelfs competitief kantje. Naast haar kat Pippa zou ze graag ook een man in haar leven hebben om een gezin te stichten.

Karlien Bongaerts (31) uit Hasselt

“Momenteel heb ik één man in mijn leven, Marcel. Dat is mijn rosse tijger. Als Marcel niet mee mag bij het samenwonen, zal ik al héél snel een eerste ernstig gesprek moeten aangaan met mijn man!”

Karlien is een 31-jarige ergotherapeute in het buitengewoon onderwijs in Hasselt en in een groepspraktijk in Beringen. Ook zij heeft thuis een kat lopen: Marcel. Het mag duidelijk zijn dat die niet meteen plaats zal ruimen voor haar toekomstige man, dus die went best snel aan zijn aanwezigheid. Ook de papa van Karlien speelt een belangrijke rol in haar leven. Zo gaan ze jaarlijks samen naar Pinkpop.

Sporten en spelletjesavonden zijn twee van haar hobby’s, en daarbij kan Karlien best competitief worden. Maar er schuilt ook een zachte kant in haar, iets wat naar boven komt bij haar metekindje Lowie. Ze zoekt een humoristische, sportieve man met een stoer kantje, met voldoende zelfvertrouwen en daarnaast een flinke portie empathie en zorgzaamheid. 

Britt Winnepenninckx (26) uit Gent

“Sinds ik weet dat ik ga trouwen, kan ik alleen maar denken: ‘Zo zot!’ Maar ja, dat is Britt: zot en impulsief!”

De jongste deelnemer van dit seizoen heet Britt, woont in Gent, maar heeft roots in Vlaams-Brabant en woonde ook al in Oostende. Ze werkt als donor care officer bij de natuurbeschermingsorganisatie WWF. Beestjes en reizen zijn twee van haar hobby’s, maar ze houdt ook van sport en fotografie.

Na anderhalf jaar single te zijn en de tijd te nemen om aan zichzelf te werken en ook alleen gelukkig te zijn, is het tijd voor een nieuwe relatie. Met haar partner wil ze samen rond de wereld trekken. Ze zoekt dan ook iemand die mee kan gaan in haar spontaniteit en zin heeft voor avontuur. 

Larissa Vandevelde (30) uit Tienen

“Trouwen is voor mij de kers op de taart, omringd door vrienden en met bijhorende pintjes!”

Deze goedlachse kinderbegeleidster werkt in een kinderdagverblijf in Leuven. Ze woont al acht jaar samen met haar broer, met wie ze erg close is. Larissa heeft een spiritueel kantje en kan heel erg genieten van avondjes true crime bingen. Ze staat ook graag achter kookpotten om de lekkerste boerenkost op tafel te toveren. Als drank daarbij verkiest ze ook een Duvel boven een cava. Verder omschrijft ze zichzelf wel als girly, al ziet ze zich vooral als een ‘gewoon meisje’ met ‘gewone doelen’ in het leven. 

Larissa zoekt “een deftige vent” om samen haar happily ever after kan beleven. Naast wederzijds respect voor elkaars interesses vindt ze ook voldoende aantrekking, affectie en intimiteit belangrijk. Qua uiterlijk valt ze eerder op ‘fitnessboys’.

Mannen

Jidse Degraeve (27) uit Mechelen

“Ik heb een pad voor ogen dat ik zou willen bewandelen: ik zou graag een huis kopen, een gezin stichten, samen oud worden met iemand. Dat klinkt heel stereotiep en standaard, maar dat is wel waar ik heel veel voldoening en geluk uit ga halen.”

Jidse doet momenteel aan cohousing in Mechelen met vrienden. Muziek is zijn grote passie. Dat zie je aan zijn platenspeler bij hem thuis, maar ook aan het feit dat hij graag naar concerten gaat met vrienden of zelfs met zijn vader. Elke vrijdagavond trekt hij naar zijn ouderlijk huis voor de traditionele frietjesavond met het hele gezin. Naast familie zijn ook vrienden heel belangrijk. Jidse werkt als motion designer bij een bureau waar hij video’s monteert voor de reclame- en socialmediawereld. 

Trouwen lijkt Jidse een van de mooiste dingen die je kan doen en wat hem betreft, volgt daarna een mooi huisje-tuintje-kindje-campervan-verhaal!

Jonas Lefevere (29) uit Izegem

“Er zijn al duizend scenario’s door mijn hoofd gegaan. En ik hoop dat het beste van al die scenario’s, waar gaat worden.”

Jonas is de laatste man die dit seizoen gematcht werd in Blind Getrouwd. Nadat er al drie koppels gevormd waren, lanceerde VTM namelijk een ultieme oproep voor een vierde koppel. Daar kon je je aanmelden voor vier geselecteerde singles, waarvan Jonas dus uiteindelijk is uitgekozen.

De West-Vlaming werkt als jeugdwerker op de vrijetijdsdienst van Izegem. Zijn bijberoep is het organiseren van outdoor teambuildings en het in elkaar steken van escaperooms. Daarbij komt zijn avontuurlijke kant helemaal naar boven. Jonas reist graag, test vaak nieuwe sporten uit en kan niet goed tegen routine. Op zijn 80ste wil hij kunnen terugkijken op een rijk en goed gevuld leven. Hopelijk heeft hij tegen die tijd zijn bucketlist kunnen afvinken: Jonas wil op elk continent geweest zijn. Ook zijn zeven vaste vrienden zijn heel belangrijk. Met deze vriendengroep doet hij vaak een saunaatje (in zijn eigen tuin), weekendjes weg of gezellige barbecues. 

Jonas heeft thuis al een Russische straathond Bella, maar wil daar graag een vrouw aan toevoegen. Zijn ideale vrouw is een sprankelende vrouw vol positieve vibes, die initiatief neemt, goed kan luisteren en mee wil gaan in het avontuur. Al wil Jonas ook geborgenheid geven en krijgen: de perfecte mix dus tussen uitdaging en rust vinden bij elkaar. 

Thomas Michielsen (31) uit Antwerpen

“Trouwen is altijd een kinderdroom geweest. Ik ben als kind wel eens met elk meisje uit de klas getrouwd.”

Thomas werkt als stafmedewerker bij Netwerk Lokaal Sportbeleid in Sint-Niklaas. Als Antwerpenaar is hij een stadsmens in hart en nieren. Toch ontvlucht hij ook af en toe eens de drukte zodat hij zijn hoofd helemaal leeg kan maken. Zijn favoriete manier om rust te vinden, is fietsen. Hij fietst echt overal naartoe, alleen of met één van zijn hechte vrienden.

Zijn passie voor muziek zou hij graag delen met een avontuurlijke, nieuwsgierige vrouw. Als die ook nog eens graag sport, fan is van het betere gesprek en niet bang is om kwetsbaarheid te tonen, zal Thomas zich 200 procent openstellen. Zijn droom is om zijn soulmate te vinden.

Simen Schuddings (31) uit Ranst

“In een tractor afgezet worden aan het stadhuis op mijn trouwdag, da’s echt mijn grote droom.”

Simon woont samen met zijn katten Pierre en Odette. Achter zijn huis – dat hij aan het verbouwen is – heeft hij ook een tiny house. Zijn grote voorbeeld is zijn mama. Daarnaast komt hij ook goed overeen met enkele goede vrienden en vriendinnen met wie hij graag samen is of een hapje eet. Genieten van de kleine dingen in het leven, meer moet het soms niet zijn volgens hem. Simen runt zijn eigen grondwerkbedrijf met veel toewijding. 

Hij hoopt een lieve vrouw te leren kennen. Zij weet bij voorkeur van aanpakken. Samen kunnen lachen is voor hem heel belangrijk, en hij wil graag fier op haar zijn. Lanterfanten en treuzelen staan liefst niet in haar woordenboek. 

Blind Getrouwd verschijnt dit najaar op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...