Boek ‘The Handmaid’s Tale’ krijgt een vervolg

Boek ‘The Handmaid’s Tale’ krijgt een vervolg

De serie van ‘The Handmaid’s Tale’ krijgt een derde seizoen, maar ook voor de fans van het boek is er goed nieuws. Margaret Atwood, de auteur van ‘The Handmaid’s Tale’ werkt aan een vervolg. Dat zal geïnspireerd zijn op de huidige maatschappij en zal zich afspelen 15 jaar na het verhaal van ‘The  Handmaid’s Tale’.

Blessed be the book! Het populaire verhaal van The Handmaid’s Tale krijgt een vervolg. Auteur Margaret Atwood bevestigde dat ze werkt aan een sequel die volgend jaar zal uitkomen. Het boek The Handmaid’s Tale kwam uit in 1985, ondertussen al 33 jaar geleden. In die tijd is er veel veranderd, dus zal Atwood haar vervolg ook inspireren op de huidige samenleving.

The Handmaid’s Tale

De meeste mensen kennen The Handmaid’s Tale uiteraard van de internationaal gelauwerde reeks van Hulu. Maar het verhaal is gebaseerd op een roman van Margaret Atwood, die ze schreef in 1985. Door het succes van de reeks kende de roman natuurlijk ook weer een enorme stijging in de verkoopscijfers. Genoeg om auteur Margaret Atwood, die ondertussen 79 jaar oud is, terug aan het schrijven te krijgen.

The Handmaid’s Tale dateert nu dus van 33 jaar geleden, maar voelt toch nog steeds heel relevant. De dystopische, maar toch nabije toekomst waarin vruchtbare vrouwen gebruikt worden als kweekvee, lijkt nog steeds reëel. En is de laatste jaren misschien zelfs reëler geworden. Tijd dus voor een vervolg.

The Testaments

Het vervolg op The Handmaid’s Tale zal The Testaments heten en zich afspelen 15 jaar na het laatste wapenfeit van June, aka Offred. Waar The Handmaid’s Tale het verhaal vertelde vanuit het standpunt van één personage, zal The Testaments bestaan uit de memoires (of ja, testamenten) van drie vrouwen.

Op Twitter laat Margaret Atwood alvast iets meer weten over de inhoud van haar nieuwe boek. “Alles wat jullie me gevraagd hebben over Gilead en de werking ervan is de inspiratie voor dit boek. Wel, bijna alles. De andere inspiratie komt vanuit de wereld waarin we leven.”

Het vervolg zal dus verdergaan op het verhaal en de wereld uit The Handmaid’s Tale maar zal ook nieuwe elementen bevatten die geïnspireerd zijn op de maatschappij waarin we nu leven. Margaret Atwood heeft zich al meermaals negatief uitgesproken tegenover de huidige maatschappij en had daarbij vooral kritiek op de politieke regimes die in veel landen aan de macht zijn. In een interview met ABC zei ze eerder dit jaar nog het volgende: “We leven nog niet in Gilead, maar er zijn Gilead-achtige symptomen aan de gang.” Het belooft dus een maatschappijkritisch vervolg te worden.

The Testaments zou in september 2019 uitkomen, tot dan kan je het eerste boek (nog) eens lezen, of de reeks (her-)bekijken.

Gesponsorde artikelen