‘Bomboclaat’, wat is daat?

Bomboclaat Twitter
Twitter

Velen zullen waarschijnlijk lachen bij het lezen van dit artikel, anderen zullen ons dankbaar zijn. Bomboclaat is een veelgebruikte term op sociale media, vooral op Twitter. Maar wat betekent dat nu precies?

Op Twitter zijn er al vele trends gepasseerd, Bomboclaat is daar één van. Het woord wordt gebruikt om mensen aan te zetten een onderschrift te verzinnen bij een foto. Het begint dus meestal bij één persoon die een foto plaatst, met Bomboclaat als caption. De rest retweet met hun antwoord en zo verspreiden ze het verder. Het woord heeft ook voorgangers, zoals Caption This, O je wa ke eng en de zeer bekende Sco pa tu mana.

Wat betekent het nu echt?

Bomboclaat is een combinatie van Bumbo en Claat, samengevoegd betekenen ze toiletpapier of maandverband. Bumbo is Jamaicaans voor Poep en Claat voor kleding. Er zijn verschillende variaties in de spelling, maar in het Jamaicaans is het Bumboclaat. Het woord wordt gebruikt om te schelden of als uiting van verrassing of boosheid. Sommige mensen vinden het niet zo leuk dat het woord verkeerd wordt gebruikt.

Gesponsorde artikelen