Boom boom Sochi: atleten vinden elkaar met dating apps

Vladimir Putin zal het niet graag horen: atleten laten zich eens goed gaan in het olympisch dorp van Sochi. Dat valt in ieder geval af te leiden uit enkele uitspraken van de Amerikaanse medaillewinnares Jamie Anderson. Dating apps vormen een vast onderdeel op de smartphone van atleten op de Winterspelen. En op die manier vinden ze elkaar als nooit tevoren.

Olympische orgie? 

Het is geen publiek geheim dat olympische dorpen de ideale plaats zijn om vrienden te maken. En ook niet dat die vriendschap al eens tussen de lakens ingezegend wordt. In Londen werden twee jaar geleden 15 condooms per atleet voorzien, goed voor een recordlevering van 150.000 condooms. De olympische ringen krijgen op die manier een andere betekenis.  

Altijd en overal

Op de vorige Olympische Zomerspelen liet de Amerikaanse doelvrouw Hope Solo weten dat er veel aan seks werd gedaan in het dorp. “Ik heb het zelfs al mensen in het openbaar zien doen, in het gras tussen gebouwen.” Maar hoe zit het in het Rusland van Putin, waar atleten toch beter twee keer kunnen nadenken voor ze hun ‘broekje’ te buiten gaan?

Sex in the village

De technologie staat niet stil en dus spelen apps een hoofdrol in Sochi. “Tinder is heel populair. Het zijn allemaal atleten. In een bergdorpje. Het is hilarisch en er zitten een paar knapperds tussen”, zegt snowboardster Jamie Anderson in US Weekly. Had Putin nu het internetgebruik nu toch maar beperkt.

Hij dacht toch niet dat atleten hele dag Flappy Bird gingen spelen. Die is intussen toch al uitgeschakeld.

Op zoek

Maar uiteindelijk is die medaille het belangrijkste en dus heeft Anderson de dating app van haar smartphone verwijderd. “Op een bepaald moment werd ik er te veel door afgeleid. Ik sloot mijn account af, zodat ik me op de Spelen kon focussen.” En met succes, want ze won vervolgens een gouden medaille. Maar wat wij vooral onthouden, is dat deze atlete dus nog op zoek is…

Getty Images

Grindr

Het wordt nog erger voor Putin, want er bestaat ook een app die Grindr heet. En die richt zich vooral op koppels die de president liever niet wil zien. Zouden zijn homowetten ook in Sochi van kracht zijn?

Meer
Lees meer...