Na de kritiek: Bpost levert pakjes na vijf dagen in afhaalpunt tóch aan huis

Bpost zal pakjes die in afhaalpunten liggen, na vijf dagen toch aan huis bezorgen. Op die manier komt het postbedrijf tegemoet aan de kritiek op de beslissing om bepaalde pakjes niet meer aan huis te leveren.

Door de recordvolumes aan pakjes die het postbedrijf moet verwerken, kan Bpost niet meer alle pakjes aan huis afleveren. Sommige klanten zullen de pakjes de komende weken zelf moeten oppikken in een afhaalpunt. Dat kondigde het bedrijf vrijdag aan, met de aanvulling dat het om “een zeer beperkt percentage van het totale aantal pakjes” gaat. “Maximaal 5 procent” oftewel tot 25.000 pakjes per dag, klonk het.

Die beslissing viel niet echt in goede aarde bij bevoegd minister Petra De Sutter (Groen), die om een andere oplossing vroeg. Die is er nu ook. Bpost blijft alle pakketten van handelaars in ontvangst nemen en zorgt voor de distributie ervan. “Het gebruik van afhaalpunten is er om de burgers de kans te geven hun pakjes sneller in bezit te krijgen. Bpost zorgt voor een thuislevering voor iedereen die hiertoe niet in staat is”, staat in een persbericht.

5 werkdagen in afhaalpunt

Deze nieuwe maatregel volgt op overleg tussen de minister van Overheidsbedrijven en Bpost. Concreet blijven de pakjes dus zeker vijf werkdagen in een afhaalpunt liggen. Daarna worden ze automatisch alsnog aan huis geleverd, zegt een woordvoerster aan persagentschap Belga. ‘Wie zijn pakje sneller wilt hebben, kan het dan zelf gaan ophalen.’

Meer
Lees meer...