Left Right
scrollTop top

“Briljant België”: Buitenlandse pers lovend over de historische prestatie van de Rode Duivels tegen Brazilië


“Briljant België”: Buitenlandse pers lovend over de historische prestatie van de Rode Duivels tegen Brazilië

De Rode Duivels wonnen gisteren op een overtuigende wijze van een van de topfavorieten voor de eindtitel: Brazilië. België gaat zo voor de tweede keer ooit naar de halve finale van een wereldkampioenschap voetbal. En dat is natuurlijk ook de buitenlandse pers niet ontgaan. Dit is wat de wereld te zeggen had over de Rode Duivels.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

De euforie in ons land is natuurlijk groot na de overwinning van de Rode Duivels tegen een van de topfavorieten, Brazilië. Maar ook in het buitenland werd er massaal gekeken naar de verpletterende prestatie van de Belgen. Dit is wat zij te zeggen hadden over de historische wedstrijd van de Rode Duivels.

Brazilië

De teleurstelling is natuurlijk groot in het Braziliaanse kamp, dat hoopte op revanche na de harde 7-1 tegen Duitsland op het vorige wereldkampioenschap. Toen sneuvelden de “Goddelijke kanaries” in de halve finale. Ze hadden dus hun zinnen gezet op een ticket voor de finale, maar daarvoor moesten ze natuurlijk eerst voorbij onze Rode Duivels.

De Braziliaanse krant Globo heeft het in de eerste plaats over de frustraties van de Braziliaanse selectie die in de tweede helft wel druk kon zetten, maar die niet kon omzetten in een tweede doelpunt. Maar ze zijn ook lyrisch over de Belgische ploeg. Ze hebben vooral complimenten voor Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard. “Ze vernietigden Brazilië in de eerste helft.”

En ook de Rio Times is lovend over de prestatie van de Rode Duivels, waarbij Thibaut Courtois in de schijnwerpers wordt gezet. “Hij maakte drie goede reddingen in de eerste helft en haalde in de laatste minuut van de wedstrijd een mogelijk beslissende trap van Neymar uit doel.”

Frankrijk

De Rode Duivels staan na hun overwinning in de halve finale van het WK en daar treffen ze dinsdag buurland Frankrijk. De Franse pers keek dan ook vol aandacht naar de ploeg waarin hun tegenstander beslist werd. En ook zij zagen een sterk België dat zich favoriet toont voor de eindwinst.

De Franse sportkrant L’Equipe spreekt over “dominante Belgen” die het vooral haalden door een meesterlijke doelman Thibaut Courtois. “Thibaut Courtois heeft een fantastische match gespeeld. Hij deed maar liefst negen reddingen. De Bruyne is dan wel tot man van de match uitgeroepen, Courtois verdiende dat even goed.” Ze concluderen dat het voor hen geen makkelijke match zal worden tegen de “gouden generatie” van België. “De Belgen hebben de verwachtingen ingelost. Ze gaan voor het eerst sinds 1986 naar de halve finale en schakelden met veel bravoure Brazilië uit. Twee jaar geleden werden ze al getipt als toernooiwinnaar, dinsdagavond wacht Frankrijk.”

Verenigd Koninkrijk

Als wij dinsdag kunnen winnen tegen Frankrijk wacht ons in de finale de mogelijk Engeland. Over het Kanaal werden de Rode Duivels dus ook aandachtig gevolgd en de Britten zagen een mogelijke wereldkampioen aan het werk.

De Britse krant The Guardian titelt: “Brazilië uitgeschakeld op het wereldkampioenschap door Kevin De Bruyne en briljant België.” Bij The Daily Mail wordt vooral de tactische superioriteit van de Belgen gelauwerd. “België, een land met 11 miljoen inwoners, heeft de technische en tactische capaciteit verworven om Brazilië te verslaan, een land met 207 miljoen inwoners. Ze overtroffen de Brazilianen 75 minuten lang met counter-aanvallend voetbal, waar Brazilië niets tegen kon beginnen.”

De BBC deed er nog een schepje bovenop en ziet in België een grote kanshebber voor de eindwinst op het WK. “Deze gouden generatie geeft het perfecte antwoord op criticasters. De manier waarop ze Brazilië naar huis speelden, hoe ze de match inzetten en tegen een heel sterk team bleven dreigen, toont dat ze haar op hun tanden hebben. Zij zijn the team to beat nu.”

Duitsland

De Duitsers sneuvelden al in de groepsfase van het WK. De regerende wereldkampioen geraakte toen niet voorbij Zuid-Korea en moest dus moedeloos naar huis vertrekken. Maar nu zien ze een ijzersterk België aan het werk.

Na de wedstrijd waren ze vooral hard voor het Braziliaanse toptalent en notoir duiker Neymar. “Eerst gaat hij liggen, dan vliegt hij eruit”, klinkt het bij Bild. “13 minuten en 50 seconden (!) lag Neymar in de eerste vier wedstrijden op de grond. Deze statistiek heeft hij tegen België een nieuwe boost gegeven. Na een duel met Fellaini in de zestienmeter was er geen enkel lichaamscontact. Toch ging Neymar liggen. Een zuivere schwalbe was het. Neymar mag blij zijn dat hij geen geel kreeg.”

Verder is de krant ook euforisch over Kevin De Bruyne. “Hij was altijd in beweging en speelde de Braziliaanse verdediging volledig horendol. En hij scoorde zijn eerste goal van het toernooi, een knal in de linkerbenedenhoek.”

Nederland

Het is een WK met een bittere nasmaak voor onze noorderburen. Ze wisten zich niet te plaatsen voor het wereldkampioenschap en moeten gedwongen de wedstrijden volgen vanop de zijlijn. Waarbij ze toch vooral supporteren voor onze Rode Duivels.

De Volkskrant hervalt in superlatieven om het spel van de Belgen te omschrijven. “De Rode Duivels verjoegen vrijdag de Goddelijke Kanaries van het WK, met voetbal dat voor rust bij vlagen aan het spel van engelen deed denken”, klinkt het. “De Belgische Brazilianen Eden Hazard en Kevin De Bruyne ontloken op het daartoe geëigende podium en overvleugelden de echte Brazilianen, in de eerste helft superieur gebruik makend van de zeeën van ruimte die ze aangeboden kregen.”

Ze zijn eveneens lyrisch over de motivatie die de Rode Duivels lieten zien in hun spel, hun passie en liefde voor de sport. “Zie België voetballen, en voetbal is weer een spel. Gewoon, lekker voetballen. Alsof de jongens terug zijn bij de miniemen en laten zien aan familie en vrienden dat ze iets goed kunnen.”

De Rode Duivels neemt het dinsdag om 20.00 uur op tegen Frankrijk in de strijd om een ticket voor de finale

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452