Left Right
scrollTop top

Britse Prince Philip overleden op 99-jarige leeftijd


Prince Philip
© Shutterstock/Isopix

Prince Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth II, is overleden. In juni zou hij 100 jaar geworden zijn, maar die bijzondere leeftijd haalt hij dus net niet. Prince Philip trouwde in 1947 met Queen Elizabeth. Het koppel was in totaal dus meer dan 73 jaar getrouwd, langer dan eender welk ander koningspaar.

Prince Philip is op 99-jarige leeftijd overleden. Dat laat het Britse koningshuis weten via Twitter. “Het is met diepe droefenis dat Hare Majesteit de Queen laat weten dat haar geliefde echtgenoot, Zijne Koninklijke Hoogheid Prince Philip, Duke of Edinburgh, overleden is. Zijne Koninklijke Hoogheid overleed vredig vanmorgen in Windsor Castle.” Een precieze doodsoorzaak werd niet gegeven.

Prince Philip

Het ging al een tijdje minder goed met de gezondheid van de 99-jarige Prince Philip. De echtgenoot van Queen Elizabeth II verscheen de afgelopen jaren zelden in het openbaar. In februari van dit jaar liet het Britse koningshuis nog weten dat Prince Philip opgenomen was in het ziekenhuis, maar niet veel later mocht hij alweer naar huis.

Het is nog niet geweten wanneer de begrafenisplechtigheid zal plaatsvinden. Die zal er door de coronapandemie ongetwijfeld anders uitzien dan de gemiddelde koninklijke begrafenis.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…