Broer van Colombiaanse drugsbaas lanceert zijn eigen bitcoin

Broer van Colombiaanse drugsbaas lanceert zijn eigen bitcoin

Roberto Escobar Gaviria, de broer van de beroemde Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar, heeft zijn eigen digitale munt gelanceerd, namelijk de ‘dietbitcoin’. Gaviria, ook bekend van de Netflix-serie Narcos, wil zijn munt een sneller en lichter alternatief voor de bitcoin bieden. Hij heeft zelfs zijn eigen website! 

De broer van de ondertussen overleden drugsbaas, heeft zich verdiept in de wereld van het cryptogeld. Via zijn site kan je de ‘dietbitcoin’ onmiddellijk kopen en je krijgt zelfs 96 procent korting!

“De waarde zal zeer hoog zijn, omdat we op het vlak van aantallen identiek zijn aan Bitcoin, behalve dat we nu 4000 keer goedkoper zijn”, vertelt Daniel Reitberg, de Chief Operating Officer (COO) van het bedrijf ‘Escobar Inc’.

Wat is er nu eigenlijk zo speciaal aan deze bitcoin? Het bedrijf maakt gebruik van de peer-to-peer-technologie waarbij overeenkomsten onderling geregeld worden zonder dat er autoriteiten of banken mee gemoeid zijn. Lekker gemakkelijk! “Iedereen zou naar dit nieuws moeten luisteren, naar dietbitcoinICO.org gaan en zoveel dietbitcoin’s kopen als je je kunt veroorloven”, benadrukt Reitberg.

Boos op Netflix

Vorig jaar behaalde hij al de pers, omdat hij woedend uithaalde naar streaminggigant Netflix dat filmopnames maakte in Colombia. “Ik wil niet dat Netflix of een ander filmproductiebedrijf opnames maakt in Colombia die betrekking hebben op mij of mijn broer Pablo zonder toestemming van Escobar Inc.”, zei hij. Hij benadrukt dat het er heel gevaarlijk is. Een locatiedeskundige van Netflix werd doodgeschoten in Mexico tijdens de opnames van de populaire serie ‘Narcos’. De Colombiaan eiste ongeveer 883 miljoen euro van het Amerikaans bedrijf.

Gesponsorde artikelen