Bromance: Tarantino bewierookt Hans Zimmer voor de soundtrack van ‘Dunkirk’

Once Upon a Time in Hollywood-regisseur Quentin Tarantino is vol lof voor Hans Zimmer en zijn soundtrack voor de film Dunkirk. Tarantino zei ook dat Dunkirk (van concullega Christopher Nolan) zijn tweede favoriete film van het decennium is. Zijn volledige lijst zag het daglicht nog niet, omdat Tarantino een aantal belangrijke films nog niet gezien heeft.

Hoewel Dunkirk een Academy Award in de wacht sleepte voor Best Film Editing, is topregisseur Quentin Tarantino vooral te spreken over de muziek van de film. Dat onthulde hij op de ‘Rewatchables’ podcast.

epa

“Het is een soundtrack voor een film in het bijzonder, die het decennium definieert”, zei Tarantino. “De eerste keren dat ik de film zag, waren interessant. De eerste keer gingen mijn gedachten overal naartoe. Ik was vooral bezig met het spektakel. Ik vond de film goed, maar het spektakel leidde mij af van de rest van de ervaring. Ik denk niet dat ik veel emoties voelde, maar ik was onder de indruk. 

Meer dan één keer kijken

“Toch wist ik niet waarom ik onder de indruk was. Toen ik de film voor een derde keer bekeek, kon ik me vereenzelvigen met de mensen over wie het verhaal gaat. Ik kon eindelijk het bos door de bomen zien. De stijl is meeslepend, maar als je daarnaast kan kijken, zie je pas echt de magie van de film. De film wordt beter als je hem vaker bekijkt. Het is een symfonie, het werkt perfect.”

Top 10

Dunkirk staat op de tweede plaats in de persoonlijke top 10 van Tarantino van het afgelopen decennium. Tarantino zegt ook dat hij zijn top 10 nog bekend moet maken, omdat hij naar eigen zeggen nog heel wat films van de afgelopen tien jaar moet zien voor hij een definitieve lijst kan opstellen.

Meer
Lees meer...