Brussel-stad heeft er een nieuw shoppingcenter bij met een Uniqlo én Kiabi

Shopping alarm! Vandaag openen aan het Brusselse Muntplein de eerste winkel in het nieuwe winkelcentrum The Mint. Uniqlo, Nyx en I-Am … laat maar komen. Welke andere winkels openen binnenkort hun deuren in het centrum van Brussel?

Ze zijn al twee jaar aan het werken tegenover de Muntschouwburg in Brussel, maar nu is de grote dag eindelijk aangebroken. Het nieuwe shoppingcenter The Mint is een feit met de modieuze paradepaarden Nyx en I-Am. Vandaag is de Japanse kledingketen Uniqlo aan de beurt. “We wilden absoluut deze centraal gelegen locatie aan de voetgangerszone”, zegt Uniqlo-woordvoerder Kohsuke Kobayashi in de kranten van Het Mediahuis. “We zijn altijd op zoek naar de beste plaatsen voor onze winkels. We denken trouwens ook na over andere vestigingen in Brussel. Voor de opening en voor onze openingscampagne hebben we alvast Brusselaars als Lefto, Ann Zagré en anderen als ambassadeurs gekozen. Het succes van ons merk in Antwerpen sterkte ons in het vertrouwen om verder uit te breiden richting Brussel.”

facebook @kiabi

Welke andere nieuwe winkels mogen we nog verwachten?

Waar mogen we ons nog aan verwachten? Er komt een Kiabi (mode aan stoute prijzen), een Ubiway, een Tamaris en een Flying Tiger. Alsof dat nog niet genoeg is, zal er op de kelderverdieping ook een Carrefour Express en een Decathlon ingericht worden. Sam Perneel van AG Real Estate, de eigenaar van het centrum, laat weten dat hij hoopt dat er steeds meer kledingwinkels bijkomen.

Alle fashionista’s kunnen zich gelukkig prijzen met dit nieuws, want we hadden gevreesd dat de opening van de Uniqlo vertraging op zou lopen omdat de werken op de kelderverdieping nog niet afgerond zijn. Voorlopig nog geen grote algemene opening van The Mint dus. Die wordt nu rond 15 november verwacht. Het shoppingcenter neemt ongeveer 15.000 vierkante meter in beslag, waarvan nog 300 vierkante meter beschikbaar is voor winkeliers. Er zijn maar liefst 600 parkeerplaatsen voorzien.

Meer
Lees meer...