Burger King test vegetarische Whopper 

Burger King test vegetarische Whopper 

Groot nieuws: Burger King maakt van jouw favoriete burger ook een vegetarische variant. Het speciale aan de burgers is dat ze gemaakt zijn voor vleeseters, niet zozeer voor vegetariërs. De burgerketen werkt hiervoor samen met Impossible Foods, een bedrijf dat vegetarische opties maakt voor vlees- en melkproducten. Ze dopen de burger dan ook met de naam: ‘The Impossible Whopper’. 

Met de Impossible Whopper wil Burger King mensen de kans geven, die wel elke dag een burger willen eten, maar daarom niet elke dag vlees willen eten die kans geven. Zo kunnen klanten regelamtiger hun goesting vinden en frequenter naar hun restaurants komen. “Het is ook een manier om vegetarische en veganistische eters de mogelijkheid te bieden om in onze restaurants te eten” ,vertelt Chris Finazzo, CEO van Burger King Noord-Amerika aan CNN Business. Momenteel test de keten hun vegetarische burger op 59 locaties in de Verenigde Staten en hoopt later nationaal uit te breiden.

Bekijk hier de smaaktest van de burger:

Gemaakt voor echte vleeseters

100% Whopper, 0% rund staat er op hun affiche. Maar volgens Burger King zou je het verschil met de gewone Whopper bijna niet merken. De Whopper lookalike is gemaakt van planten en soja en zou om gemaakt zijn om het uiterlijk van vlees zoveel mogelijk te evenaren, het echte recept blijft natuurlijk geheim. Dus ook de echte vleeseters onder ons gaan van de hamburger kunnen genieten. Als je de burgers opensnijd kan je zien dat ze nog steeds een beetje roos zijn vanbinnen, iets wat de vleeseter zeker zal aanspreken. Ook voor deze man zal er dus binnenkort een oplossing zijn, al zal hij het dan toch moeten aandurven om nog eens de Burger King binnen te stappen:

Vegan Trend

Er is duidelijk een vegetarische en of veganistische trend op te merken in de fastfoodketens. Onlangs kwam McDonalds al af met een veganistische versie van hun populaire Chicken Nuggets en nu lanceert Burger King ook een vegetarishe Whopper burger. Als de burger in Saint-Louis in de smak valt, gaan ze het menu in heel Amerika verspreiden en daarna zal het ook naar Europa komen. Wat denk jij? Benieuwd naar de Impossible Whopper? Of blijf je toch maar bij je favoriete Whopper?

Gesponsorde artikelen