Campagnefilmpje Groen gaat viraal: “Wat gebeurt er als twee vreemden elkaar ontmoeten?”

Campagnefilmpje Groen gaat viraal: “Wat gebeurt er als twee vreemden elkaar ontmoeten?”

Groen-kopman Kristof Calvo lanceert een filmpje dat viraal gaat. In Mechelen liet hij onbekenden elkaar ontmoeten, om dan te zien wat er gebeurt. Het resultaat is best geslaagd: het had een formatje kunnen zijn in Iedereen Beroemd. “We willen een samenleving waarin mensen aan elkaar hangen. Opvallend, dat N-VA daarvan nerveus wordt”, zegt Kristof Calvo.

In het voorzittersdebat bij Carl Devos in Gent pakte Groen-voorzitter Meyrem Almaci uit met een filmpje, in haar speech. Daarin worden wildvreemden bij elkaar gebracht, en maken ze kennis en komen tot een gesprek. Het geheel is een best geslaagd filmpje, dat ondertussen gretig gedeeld wordt op Facebook.

Het komt van Kristof Calvo, die het in Mechelen maakte. Hij bouwde een set aan de voet van de Sint-Romboutstoren en vroeg Mechelaars om af te komen. Ter plekke spraken ze ook nog mensen aan om deel te nemen. Niemand kende elkaar voor de set op te gaan.

Drie kwartier gepraat

“Het leverde hele mooie contacten op. Sommige mensen hebben drie kwartier gepraat met elkaar. Dat was echt straf om te zien, hoe open iedereen was”, zegt Calvo. “Het illustreert ons actieplan om meer ontmoeting te stimuleren. Want dat betekent dat mensen elkaar leren kennen en beter kunnen samenleven.”

Om dat idee te promoten maakte Calvo een tienpuntenplan. Daarbij onder meer het idee dat iedereen z’n buren moet kennen. Dat leverde felle kritiek op uit N-VA. “Blijkbaar worden sommige helfies nerveus van een samenleving die aan elkaar hangt. Dat verrast me niet. Het is een belangrijke taak van lokale besturen om ontmoetingen te promoten. Als we elkaar ontmoeten dan lukt het beter om samen te leven. Het gaat op 14 oktober ook over hoe willen met elkaar omgaan.”

Gesponsorde artikelen