Cardi B samen met Bernie Sanders in campagnevideo

Bernie Sanders Cardi B campagnevideo

Rapper Cardi B en presidentskandidaat Bernie Sanders hebben samen een video gemaakt voor de campagne van de democraat. Op die manier wil Sanders meer jongeren overtuigen om (op hem) te gaan stemmen.

Bernie Sanders heeft zich in februari voor de tweede keer kandidaat gesteld om president te worden van de Verenigde Staten. Zijn campagne voor de verkiezingen is al volop bezig en nu heeft Sanders de hulp ingeschakeld van niemand minder dan rapper en giga-persoonlijkheid Cardi B.

De video is nog niet verschenen, maar zou een gesprek tussen de muzikante en de politicus tonen. Cardi B en Bernie Sanders hebben het in hun gesprek onder andere over studieschuld, de klimaatverandering en minimumlonen. Al die onderwerpen zijn van groot belang, zowel in de Verenigde Staten als erbuiten.

“Jij bedankt, Bernie Sanders”

Cardi B postte een foto op Instagram, met daarbij een serieuze tekst. “Niet mij, VS. Jij bedankt, Senator Bernie Sanders, om bij mij te komen zitten en je plannen te delen over hoe je het land zal veranderen”, schreef ze. Cardi B legde ook uit hoe ze aan de gespreksonderwerpen kwam: “Een paar weken geleden vroeg ik mijn volgers dat als ze de kans hadden om een vraag beantwoord te krijgen door een democratische presidentskandidaat, welke dat zou zijn.”

“Ik kreeg een hele hoop reacties en selecteerde de meest voorkomende vragen om een antwoord op te krijgen. Blijf volgen om te zien hoe hij vecht voor economische, raciale en sociale gerechtigheid voor iedereen.” De bedoeling van de video is om meer jonge mensen naar de stembureaus te lokken. Dat maakte Cardi ook duidelijk op haar Instagram. “Laten we samen een beweging vormen van jonge mensen om het land te veranderen.”

“Cardi B eindelijk ontmoet”

Ook Bernie Sanders maakte het gesprek en de bijhorende video via sociale media bekend. (Sanders is niet voor niets de populairste politicus op sociale media.) Hij tweette dat hij Cardi B “eindelijk ontmoet” heeft. “We hadden een fantastische conversatie over de toekomst van Amerika”, schreef hij. “Samen krijgen we miljoenen jonge mensen betrokken bij het politieke proces en kunnen we het land veranderen.”