Reshuffle cd&v: Hilde Crevits wordt minister van Welzijn, nieuwkomer Jo Brouns vervangt haar op Economie en Landbouw

Jo Brouns, Vlaams parlementslid en burgemeester van het Limburgse Kinrooi, treedt toe tot de Vlaamse regering en neemt de zware portefeuilles Werk, Economie en Landbouw over van partijgenote Hilde Crevits, die doorschuift naar Welzijn.

Na het ontslag van Wouter Beke als Vlaams minister van Welzijn moest cd&v op zoek naar een opvolger. De partijtop stelde aan de partijraad voor om die rol aan kopstuk Hilde Crevits, de minister van Werk, Economie en Landbouw, te geven.

Haar portefeuille wordt overgenomen door Jo Brouns (47). Als burgemeester van Kinrooi komt hij uit de juiste provincie, Limburg zoals Beke, om de evenwichten binnen de partij te behouden.

Burgemeestersfamilie

Brouns volgde in 2013 zijn vader Hubert op als burgemeester van Kinrooi. Hij werd in 2019 als opvolger van Jo Vandeurzen, bij wie hij vroeger kabinetsmedewerker was, verkozen in het Vlaams Parlement.

De partijraad van cd&v keurde de herschikking maandagavond met 87 procent van de stemmen goed. Crevits blijft wel viceminister-president van de Vlaamse regering.

Meer
Lees meer...