Left Right
scrollTop top

‘Charlie bit my finger – again’ wordt toch niet verwijderd van YouTube


Charlie bit my finger
© YouTube HDCYT

De iconische video Charlie bit my finger – again zal dan toch beschikbaar blijven op YouTube. De video werd onlangs verkocht als NFT, waarna hij van YouTube verwijderd zou worden. Maar de vader van Charlie en Harry nam contact op met de kopers en samen beslisten ze om de video toch online te laten staan.

Tegenwoordig worden allerlei dingen verkocht als NFT. Een daarvan is de legendarische video Charlie bit my finger – again. De video werd ondertussen 14 jaar geleden geüpload op YouTube en werd sindsdien al meer dan 885 miljoen keer bekeken. Maar door de verkoop van de NFT werd de video bijna verwijderd van het videoplatform.

NFT

De originele video werd verkocht als NFT ofwel non-fungible token. Dat betekent dat de koper de bezitsrechten van de video kocht. Aanvankelijk werd daarbij aangegeven dat de video, wanneer de verkoop rond was, verwijderd zou worden van YouTube. Charlie bit my finger – again werd verkocht voor een prijs van maar liefst 761.000 dollar (zo’n 624.000 euro) aan 3F Music een muziekstudio uit Dubai.

Na de verkoop nam Howard Davies-Carr, de vader van Harry en Charlie die de hoofdrol spelen in de video, contact op met de koper. “De koper besliste om de video op YouTube te laten staan”, vertelde Davies-Carr aan de nieuwssite Quartz. “De koper vond dat de video een belangrijk deel uitmaakt van de populaire cultuur en dat hij niet verwijderd mocht worden. De video zal verder leven op YouTube waar hij door iedereen bekeken kan worden, maar zal tegelijkertijd ook bekendstaan als een NFT op de blockchain”.

Bekijk de legendarische video hier nog een keer:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…