‘Charlie bit my finger – again’ wordt geveild als NFT

Het YouTube-filmpje waar een kind door zijn kleine broertje Charlie gebeten wordt, zal nu te koop staan. Eens de video als Non-Fungible Token wordt geveild, zal het voorgoed van het streamingplatform verdwijnen.

Al meer dan 880 miljoen mensen hebben tot op vandaag gezien hoe Charlie in de vingers bijt van zijn broer Harry. De kans is groot dat je het filmpje ook al ooit gezien hebt. Het duurt amper 55 seconden en slaat eerlijk gezegd nergens op. Maar blijkbaar is het een voltreffer bij het publiek.

Nu komen de mensen die het fragment op YouTube hebben gezet op het idee om het te veilen als een Non-Fungible Token (NFT). Op 22 mei begint de veiling en eens het verkocht is, zullen de makers het voorgoed van YouTube verwijderen op 23 mei.

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token, wat vrij vertaald een niet vervangbaar token is. Een NFT laat je toe om het eigenaarschap te kopen of te verkopen van unieke digitale voorwerpen en ook kan je door blockchain bijhouden wie er de eigenaar is. Technisch gezien kan je alles wat digitaal is als NFT kopen of verkopen, zoals gif’s, liedjes, filmpjes en tekeningen.

485.000 euro voor een gif

Eerder dit jaar begon de gekte over NFT’s. Een gif van Nyan Cat, die je nog overal op het internet gratis kan zien, werd verkocht voor 485.000 euro. De memesDeal with it glasses’ en ‘Disaster Girl’ verkochten voor respectievelijk 19.000 en 411.000 euro. Voor het filmpje waar David nog half verdoofd in de auto zit na een bezoek aan de tandarts, werd een grote 9.000 euro betaald.

Het ziet er dus niet meteen naar uit dat de bedragen die op tafel worden gelegd voor een NFT vlug zullen dalen. Net als bij de cryptomunten is the sky the limit.

Meer
Lees meer...