Chippendales-moordfilm cast eerste hoofdrol: Dev Patel speelt Somen ‘Steve’ Banerjee

De hele wereld kent de Chippendales-franchise, of je ’t nu wil toegeven of niet. Maar de wereldwijde striptease-acts kennen een gewelddadige geschiedenis. Zo is één van de oprichters, Somen ‘Steve’ Banerjee, aangeklaagd omdat hij z’n drie zakenpartners zou vermoord hebben. En net die geschiedenis wordt verfilmd. Banerjee wordt vertolkt door acteur Dev Patel.

De van origine Indiase Somen Banerjee kocht in de jaren 1970 een vervallen club in Los Angeles. Die toverde hij om naar een stripclub waar enkel mannen aan het werk waren en vrouwen in het publiek zaten. De club kreeg de naam Chippendales en was de eerste in z’n soort. Ondertussen worden de strippers kortweg de Chippendales genoemd.

Moorden

Met de jaren (en de komst van choreograaf Nick De Noia) wonnen de Chippendales aan populariteit. Die choreograaf zou te veel met de eer gaan lopen, en daar kon Banerjee blijkbaar niet tegen. Hij wordt ervan verdacht de man te hebben laten vermoorden.

Dat is niet de enige moord die Somen ‘Steve’ Banerjee op z’n geweten had. Hij zou ook drie zakenpartners hebben laten ombrengen. Daarnaast stond hij erom bekend om de hulp van huurmoordenaars in te roepen om Chippendales-concurrenten uit te schakelen.

Casting en regie

Die gewelddadige geschiedenis krijgt nu z’n eigen film. Volgens entertainmentwebsite Deadline wordt die geregisseerd door Craig Gillespie. Die kan je kennen van I, Tonya of de live action-film Cruella, die binnenkort verschijnt.

De hoofdrol in de film is weggelegd voor de Brit Dev Patel. Die is het bekendst om z’n rol in de Oscarwinnende film Slumdog Millionaire uit 2008. Maar sindsdien is de acteur ook al verschenen in onder andere Skins en Lion.

De film gaat vooral over het verhaal van de ondertussen overleden Banerjee, maar zal ook andere elementen uit de gewelddadige Chippendales-geschiedenis vertellen. Zo zullen we ook Paul Snider te zien krijgen. Hij was de echtgenoot en moordenaar van Playboy-model Dorothy Statten.

Meer
Lees meer...