Cirque du Soleil komt terug naar België met allereerste ijsshow ‘Crystal’

Goed nieuws voor alle liefhebbers van het circus! Na de coronatijden keert het prestigieuze Canadese Cirque du Soleil volgend jaar terug naar ons land. Deze keer doen ze dat met hun allereerste acrobatische show op het ijs, Crystal. Daarbij houden ze in februari 2023 halt in Brussel én in Antwerpen. Tickets zijn vanaf nu te koop.

Het wereldbekende Cirque du Soleil komt volgend jaar eindelijk weer terug naar België! Van 9 tot en met 19 februari 2023 zullen we kunnen gaan kijken naar de show Crystal. Daarmee zullen de artiesten van Cirque du Soleil voor de allereerste keer het ijs betreden. Dat gaan ze zowel in Paleis 12 in Brussel als in het Sportpaleis in Antwerpen doen. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Crystal

Volgend jaar zullen we terug kunnen genieten van een prachtige en nieuwe Cirque du Soleil-show. De unieke voorstelling Crystal brengt de ongelofelijke acrobatieskills, waar het circus zo om bekend staat, naar een heel ander niveau. Dat doen ze namelijk door de snelheid en elegantie van het schaatsen toe te voegen aan de mix. Zo ontstond een geheel nieuw spektakel dat trucs in de lucht combineert met trucs op het ijs. Het is al de 42ste creatie van Cirque du Soleil en verkent dus voor het eerst de artistieke mogelijkheden van het ijs. Zo bestaat de internationale cast, waaronder ook twee Belgen, uit kunstschaatsers, extreme en freestyle schaatsers, acrobaten en muzikanten. En ook een clown mocht niet ontbreken.

De show draait rond de jonge vrouw Crystal die zich wat onbegrepen voelt. Om haar gedachten op een rijtje te zetten, trekt ze naar een bevroren vijver. Maar ze zakt plots door het ijs en waant zich in een soort onderwaterwereld. Daar maakt ze kennis met haar spiegelbeeld die haar door deze nieuwe wereld leidt en haar ogen opent. Zo ontdekt Crystal uiteindelijk haar ware zelf en kan ze terugkeren naar de realiteit.

Crystal is van 9 tot en met 12 februari 2023 te zien in Paleis 12 in Brussel en van 17 tot 19 februari 2023 in het Sportpaleis in Antwerpen. Voor tickets en meer informatie moet je op cirquedusoleil.com/CRYSTAL zijn.

Bekijk hieronder een voorproefje van de aankomende Cirque du Soleil-ijsshow Crystal:

Meer
Lees meer...