Spionagereeks ‘Citadel: Diana’ van Prime Video krijgt nieuwe teaser én releasedatum

Prime Video heeft zojuist een nieuwe teaser gedeeld van Citadel: Diana. Het gaat om de Italiaanse spin-off van hun ambitieuze spionagereeks Citadel die dit najaar te zien zal zijn.

In april 2023 verscheen op Prime Video de eerste aflevering van Citadel. Daarmee was er officieel een startschot gegeven van hun zeer ambitieuze franchise. Die reeks fungeerde namelijk als basis van de zogenaamde Spyverse die de streamingdienst heeft opgezet.

Naast deze Engelstalige hoofdreeks komen er namelijk spin-offs in heel wat talen. Die heb je niet nodig om het globale verhaal te verstaan, maar kunnen ze wel helpen om de ingewikkelde wereld van Citadel nog beter te doorgronden. Momenteel is er zo bijvoorbeeld een Indiase spin-off in productie onder de naam Citadel: Honey Bunny.

Italië

Maar eerst is het dus tijd voor de Italiaanse spin-off Citadel: Diana. Dat wordt meteen de duurste Italiaanse Prime Video Original ooit. De eerste beelden daarvan kregen we vorig jaar al te zien, maar nu is er een officiële teaser. Die toont deze keer niet alleen de hoofdrol Matilda De Angelis, maar ook heel wat andere personages.

Citadel: Diana speelt zich af in het Milaan van 2030. “Acht jaar geleden werd het onafhankelijke mondiale spionagebureau Citadel vernietigd door het machtige vijandelijke groep Manticore. Sindsdien zit Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), een undercover Citadel-agente, alleen, opgesloten achter de vijandelijke linies als een mol in Manticore. Na al die tijd ziet ze eindelijk een uitweg en de kans om voor altijd te verdwijnen. De enige manier om dat te doen is vertrouwen op een onverwachte bondgenoot, Edo Zani (Lorenzo Cervasio). Hij is de erfgenaam van Manticore Italy en zoon van het hoofd van de Italiaanse organisatie, Ettore Zani (Maurizio Lombardi). Die is zelf bezig met een interne strijd voor leiderschap tegen andere Europese families”, klinkt het in de officiële synopsis.

Bekijk hier de nieuwe teaser van Citadel: Diana:

Citadel: Diana is vanaf 10 oktober 2024 te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...